Senator Rand Paul nakon pobjede na izborima poručio Fauciju: Ideš na sud!


“Obećavam vam ovo: Zataškavanje COVID-a će prestati,” pozvao je senator, dodajući “Ne samo da ću dr. Faucija smatrati odgovornim, već ćemo konačno istražiti zašto su vaši porezni dolari poslani za financiranje opasnih istraživanja u Wuhanu.”

U široj poruci tijekom govora, Paul se usredotočio na slobodu, izjavljujući da “Sloboda treba okupljati ljude i svaki građanin treba uživati ​​u svojoj slobodi”.

“Sloboda je taj veliki harmonizator koji nam omogućuje da živimo zajedno unatoč našim razlikama”, dodao je senator.

“Ne okupljamo se da bismo se radovali rasipanju vlasti. Okupljamo se kako bismo ponovno potvrdili svoju potporu 10. amandmanu – da države i ljudi zadrže ovlasti koje nisu izričito dodijeljene federalnoj vladi. Okupljamo se u uvjerenju da je vlada uspostavljena među muškarcima i ženama kako bi se očuvala naša bogomdana sloboda — točka! Naša želja nije da vladamo nad drugima, već da ljude uglavnom ostavimo na miru. Upravo je ovaj sustav ustavne kontrole moći omogućio Americi da postane najslobodnija nacija ikada. Sa slobodom je došao i veliki prosperitet. Ali slobodu ne biramo zato što nas čini bogatima. Biramo slobodu jer je ona dio naše same prirode”, izjavio je Paul.

“Sloboda, ili odsutnost vladinog uplitanja, trebala bi omogućiti ljudima vrlo različitih uvjerenja da žive zajedno, svatko u skladu sa svojim uvjerenjima. Kako bismo očuvali ovu slobodu, moramo posebno braniti slobode koje su izabrali naši očevi, utemeljitelji našeg Ustava koji su na prvo mjesto stavili na prvo mjesto u Povelju o pravima (Bill of Rights) stavili slobodu govora, slobodu vjeroispovijesti i slobodu udruživanja s kim god želite.“

Paul je također pozvao na hitno ukidanje cenzure, napominjući sljedeće: „Iako Prvi amandman ne zabranjuje privatnu cenzuru, naši osnivači su svakako cijenili slobodu govora. Možete samo zamisliti reakciju naših utemeljitelja kada bi vidjeli kako se vlada aktivno angažirala s privatnim poduzećima u cenzuriranju govora. Kako bi zaštitio slobodu govora, Kongres mora, apsolutno mora, zabraniti tajni dogovor vlade s Big Techom,” uzvratio je senator, dodajući: “Najveći kreator dezinformacija, vlada, ne može biti arbitar istine.”

“I ljevica i desnica moraju se probuditi i priznati to da vladi nikada ne bi trebalo dopustiti da stvori bilo kakav entitet, pa čak ni onaj koji nalikuje Ministarstvu istine”, upozorio je Paul.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp