Agent CIA-e razotkriva kako se mainstream mediji pomoću laži koriste za manipulaciju masama


Vjerojatno je veliko iznenađenje saznati da agenti CIA-e nisu uvijek bili nepopravljivi siledžije i izvršitelji naredbi duboke države.

U intervjuu iz 1983. (gore), bivši operativac CIA-e objašnjava kako je širio dezinformacije koristeći novinare glavnih medija u prijateljskim medijskim kućama poput CNN-a i New York Timesa.

Ovaj je video danas relevantniji nego što je bio kad je izvorno objavljen 1983.

Bivši agent CIA-e Frank Schnepp pažljivo razbija proces pranja dezinformacija u tisak kako bi isprao mozak masama da povjeruju u narative CIA-e i vlade.

Na temelju ovog svjedočenja, CIA bi lagala novinarima, plasirala istu laž unutar vlastite agencije i agencija u drugim zemljama kako bi je novinari potkrijepili, te plasirala lažne informacije preko medijskih osoba od povjerenja.

A ako mislite da laže, uzmite u obzir da je američka vlada tužila Schneppa sve do Vrhovnog suda, koji je na kraju presudio da obavještajni djelatnici moraju podnijeti bilo kakvu izjavu na cenzuru od strane agencije, čak i one koje nisu povezane s tajnama.

Na društvenim mrežama postoji pokret koji pokušava zataškati negativan publicitet o CIA-i tvrdeći da se agencija više ne ponaša na takav način.

Bilo da se radi o lažima Kongresu, trgovini drogom, ilegalnom špijuniranju američkih građana ili tajnim programima bez znanja Kongresa, CIA je zakon za sebe.

U 2017. WikiLeaks je objavio više od 8000 dokumenata o CIA-i. Povjerljivi dokumenti kodnog naziva Vault 7, datirani od 2013. do 2016., uključivali su pojedinosti o mogućnostima CIA-inog softvera, poput mogućnosti kompromitiranja automobila, pametnih televizora i web-preglednika, uključujući Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox i Operu, kao kao i operativni sustavi većine pametnih telefona uključujući Appleov iOS i Android.

Ako mislite da su vam CIA i vaša vlada odjednom prestale lagati negdje u posljednjih 40 godina, beznadno ste naivni.

Prema Amber Lyon, novinarki dobitnici trostruke nagrade Emmy, CNN redovito plaća američka vlada i strane vlade da selektivno izvještava o određenim događajima i izmišlja lažne vijesti.

Da stvari budu još gore, prema Amber Lyon, Obamina administracija platila je CNN-u za urednički nadzor nad nekim njihovim sadržajem.

Zastrašujuća je činjenica da su glavni mediji septička jama manipulacije i kontrole misli i da 99% ljudi nema pojma o tome što se događa.

Ako vas ovo iznenađuje, morate se ubrzati. Godine 2012. Obama je poništio Smith-Mundtov zakon, što znači da domaća publika može biti meta vladine propagande.

Propaganda i lažne vijesti od tada su vruća tema, pogotovo otkako je medijska miljenica Hillary Clinton izgubila izbore 2016. godine.

Ako se pitate kako Obamin ručni rad izgleda u praksi, razmotrite ovaj dokaz A za tužiteljstvo.

Više glavnih medija uhvaćeno je kako čitaju iz istog scenarija i promiču identičan propagandni narativ nakon FBI-eve racije u kući bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u Mar-a-Lagu.

Uznemirujuća snimka govorničkih glava glavnih medija koje ponavljaju potpuno iste scenarizirane rečenice pokazuje način na koji se javnost prisiljava na vladinu propagandu.

Postavlja se pitanje što oni imaju skrivati ​​i zašto su toliko odlučni da svi vide te događaje na isti način?

Ovo je kontrola uma na djelu. Postoji razlog zašto se zovu programi i programiranje.

I to nije prvi put da su mediji uhvaćeni kako papagajski ponavljaju isti propagandni scenarij.

Zove se Operacija ptica rugalica i postoji cijeli video koji razotkriva mračnu povijest CIA-e.

U međuvremenu, držite svoj um otvoren i odbijte sudjelovati u psihozi masovnog formiranja koja pogađa gledatelje mainstream medija. Budućnost našeg svijeta ovisi o vama.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp