Klimatska agenda u punom zamahu: Putnici WIZZ AIR-a moraju platiti porez na emisije C02


Klimatsko ludilo nove razine: Aviokompanija Wizz-Air uvodi porez na ugljični dioksid koji naravno plaćaju putnici kupnjom još skupljih avionskih karata.

Wizz Air je pokrenuo novi program za kompenzaciju ugljika, u skladu s drugim zračnim prijevoznicima diljem svijeta. Nova usluga putnicima omogućuje unos pojedinosti o letu, dobivanje ugljičnog otiska i nadoknadu troškova.

Sredstva zatim idu u dva certificirana projekta smanjenja ugljika.

Inače, kada sam ove godine letio u Srbiju, platio sam skoro 3 eura poreza na emisiju ugljičnog dioksida. Samo da znate, plaća se automatski, nemate izbora da to izbjegnete.

Ako ne želite da platite taksu, možete plivati ​​od Malte do Majdanpeka, preko Sredozemnog mora, pa do reke Pek. ( Petar Blagojević ).

Pa da vidimo kako bi bilo da nas povede Wizz Air.

Program kompenzacije ugljika

Punjenje ugljikom postalo je prilično popularna opcija u zrakoplovnoj industriji u posljednjih nekoliko godina.

I sve to iz razloga što se “pokušavaju boriti” s visokim ispuštanjem ugljičnog dioksida koji proizlazi iz letenja.

Naplata poreza na emisiju CO2 pojavila se kao jedinstvena opcija koja zrakoplovnim prijevoznicima omogućuje smanjenje utjecaja na okoliš tako što će putnici platiti malo više novca nego što bi imali bez ove vrste poreza.

Koliko se plaća tiranski porez na CO2?

Za hipotetsku rezervaciju povratnog putovanja od London Lutona do Atene, po cijeni od 49,98 €), naknada za karbon iznosi 6,74 € (8,2 USD).

Ova će brojka nadoknaditi nevjerojatnih 784 kg emisije CO2 tijekom dva leta od tri i pol sata.

To je gotovo 14% vrijednosti karte, drastično više od kompenzacijskih naknada konkurenata poput Ryanaira (koji naplaćuju 2 USD po letu).

Međutim, ta će se brojka razlikovati od leta do leta, a putnici mogu odlučiti platiti manje zbog fleksibilnosti.

Više “zelenih” mjera

Letite najzelenijim - wizz airom

Wizz Air je uveo nekoliko mjera za smanjenje potrošnje goriva po letu.

To uključuje male mjere kao što je smanjenje konfiguracije zakrilca za polijetanje i slijetanje.

Samo ovom mjerom godišnje se može uštedjeti 2000 tona goriva!

Zrakoplovna tvrtka također je nedavno istaknula svoje nove mjere, a CCO Marion Geoffroi rekla je sljedeće:

„Nastojimo biti najzeleniji zračni prijevoznik jer naporno radimo na stalnom smanjenju našeg utjecaja na okoliš. Kroz širok raspon inicijativa za održivost, ponosni smo što već imamo jednu od najnižih emisija u europskoj zrakoplovnoj industriji”.

Iako su ovo pozitivni koraci Wizz Aira, zračni prijevoznici će možda morati učiniti više kako bi smanjili svoj ukupni ugljični otisak.

Osim toga, objavljeno je da Wizz Air može isporučiti drugu vrstu goriva i naručiti nove zrakoplove s drugačijim dizajnom kako bi se smanjila emisija ugljičnog dioksida.

Korak po korak dolazi “porez na dah”.

Nastavi li se ovakvim tempom, čini se da će uskoro stići porez na dah, tj. Izdiše ugljični dioksid u atmosferu samo vašim disanjem.

Budući da svojim disanjem neprestano i neodgovorno ispuštate ugljični dioksid, možda bi bilo dobro platiti porez na to jer ispuštanjem ugljika štetite planetu.

Pa, ako želite smanjiti emisiju ugljika, tada biste mogli manje trčati, dakle disali biste sporije i izdisali manje ugljičnog dioksida. Također biste se mogli naviknuti uzimati manje kisika i duže zadržavati dah.

Tko zna, možda jednog dana Blic ili Kurir za nas naprave članak s “TOP TEN” savjeta za manje izdisaja ugljičnog dioksida”.

Šalu na stranu, do tada se, očito, veliki divovi zrakoplovne industrije prilagođavaju klimatskim zakonima i tako nas polako uvode u Veliki reset kojemu ne preostaje ništa drugo nego prkositi, kao u vrijeme PANDEMIJE.

Ako ste htjeli živjeti normalnim životom, morali ste plaćati kazne za nenošenje brnjice. Sada, ako želite putovati legalno, morate platiti porez.

I plaćaju, jer nemaju dovoljno novca, porezom na ugljik žele ih odviknuti od putovanja, normalnog života i aktivnosti.

I to je nešto što nam se ne može oduzeti, ma u kakvom svijetu živimo.

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp