Najnovija anketa pokazuje: DeSantis vodi ispred Trumpa u predsjedničkoj kandidaturi


Guverner Floride Ron DeSantis sada je sedam posto ispred bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, prema novoj anketi koja procjenjuje potencijalne predsjedničke kandidate 2024. godine.

Anketa YouGov prva je koja se bavi izbornim ciklusom 2024. i prva od veljače 2016. koja sugerira da Trumpova dominacija u GOP-u opada.

Statistike sugeriraju da 42 posto republikanaca i nezavisnih kandidata koji su skloni GOP-u sada preferiraju DeSantisa nego Trumpa za stranačkog favorita na predsjedničkim izborima 2024. godine.

Međutim, nitko od njih nije najavio svoju kandidaturu za nadolazeći izborni ciklus, ali je Trump dao naslutiti da bi se mogao kandidirati sljedeći tjedan.

Samo 35 posto ispitanika u novoj anketi podržava Trumpa, koji je vladao dok nije izgubio od Joea Bidena 2020.

Međutim, 45 posto onih koji se smatraju “jakim republikancima” i dalje vjeruje da će podržati treću predsjedničku kandidaturu za Trumpa.

Čini se da je DeSantis bolje prošao među republikanskim skepticima. Među tom skupinom, 45 posto preferira DeSantisa u usporedbi s 21 posto koji žele Trumpa.

Od onih koji su rekli da se identificiraju kao “ne baš jaki republikanci”, 38 posto je reklo da bi radije vidjeli DeSantisa, u usporedbi s 31 posto koji su željeli bivšeg predsjednika.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp