Novo ispiranje mozga: Na sveučilištu u Barceloni uvode predmet o klimatskim promjenama


Ispiranje mozgova se nastavlja. Na sveučiliištu u Barceloni uvodi se novi predmet pod nazivom „Climate Crisis Course“(tečaj o klimatskim promjenama), koji će svi studenti obavezno morati pohađati.

U ovakvom potezu, koji se smatra prvim u svijetu, svih 10.000 studenata dodiplomskih i poslijediplomskih studija morat će pohađati tečaj o klimatskoj krizi od akademske 2024. godine.

Također, bit će osmišljen program edukacije o klimatskim temama za cjelokupno akademsko osoblje koje broji 6000 zaposlenika.

Uvođenje obveznog predmeta uvodi se kao odgovor na jednotjedni prosvjed grupe protiv fosilne grive. Ova grupa demonstrirala je u ime klimatske pravde.

Promjena paradigme u učenju

“Priznavanje da svi ovo moraju proučavati označava promjenu paradigme u sveučilišnom obrazovanju”, rekao je Federico Demaria, profesor ekonomije na sveučilištu i jedan od 200 profesora koji podržavaju ideju.

Kako profesor nagovještava, razlog ove “revolucionarne” promjene je bunt i protest studenata, što pokazuje opću kulturnu promjenu. Jer da se ovo dogodilo prije 15. godine, kako kaže profesor, Sveučilište bi pozvalo policiju.

Sveučilište sada zna da su “studenti u pravu”

Ali sada, kada znaju da su studenti u pravu, Sveučilište to ne može.

“To nije samo još jedan tečaj o održivom razvoju”, rekla je Lucia Sueiro, aktivistica End Fossil Fuels i studentica sveučilišta.

Ovaj tečaj “kombinira društvene i ekološke aspekte krize, koji su međusobno povezani”, rekla je.

Kurs klimatske krize u Barceloni je nedovoljan

S druge strane, student i aktivist Lorenzo Velotti izrazio je razočaranje zbog odbijanja Sveučilišta da prihvati financiranje od naftne kompanije Repsol i drugih kompanija koje u svom poslovanju koriste fosilna goriva.

Inače, ovo je bio drugi zahtjev studenata prosvjednika.

Povjerenstvo stručnjaka i akademika koje su većinom imenovali aktivisti sastat će se kako bi raspravljali o sadržaju tečaja. Među njima je Jofre Karniser, koji je član Međunarodnog panela za klimatske promjene;

Je li moguće? Ona bi trebala biti na panelu za klimatske promjene. Kako to da nije lobist naftne industrije ili top menadžer Gazproma?

Zašto se to nije dogodilo u drugoj zemlji, nekome u Barceloni, na Sveučilištu gdje je profesor član Komiteta za klimu. Kakva slučajnost!

No, studenti i na to imaju odgovor

End Fossil Fuels, prema riječima studenata, imenovao je profesora s afirmiranom reputacijom u području društvenih i ekonomskih posljedica klimatskih promjena.

Sveučilište se složilo da nominirani članovi čine 60% povjerenstva za dizajn kolegija. (Naravno, biti većina).

Tečaj će imati vrijednost od 5 bodova. Svaki kredit predstavlja 25 sati učenja. Kod kuće u 15 sati, a na tradicionalnoj nastavi u 10 sati. Uz 50 nastavnih sati u razredu, sveučilište će vjerojatno morati zaposliti više osoblja.

Sveučilište je u priopćenju istaknulo kako je “u potpunosti predano radu na iskorjenjivanju uzroka klimatske krize i ublažavanju njezinih posljedica”.

Klimatska kriza izašla je iz laboratorija

Ništa se ne događa slučajno. Aktivisti za klimu prosvjeduju, nakon čega osoblje Sveučilišta donosi odluku o uvođenju kolegija o klimatskoj katastrofi.

Čini se kao netko želio da studenti protestiraju kako bi se uspostavila „klimatska nastava“ koja će nastaviti klimatsku histeriju, a koja će klimatskim promjenama polako naći mjesto u udžbenicima, za temeljno ispiranje mozga mladih.

U ovoj nastavi učenici će učiti o klimatskim promjenama uzrokovanim ljudskim djelovanjem, a ne kao dijelom prirodnog procesa.
Slično kao kod COVID-a.

Ljudi će misliti da je “virus” klimatskih promjena uzrokovan ljudskim ponašanjem, a mi u Ground Zero, kao i uvijek, znat ćemo da su klimatske promjene stvorene u laboratoriju.

Do duše ne u biolaboratoriju, nego u nekom propagandnom laboratoriju, odakle su pušteni da ljudima ispiraju mozak i vuku civilizaciju na višu razinu ludila i kontrole.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp