Francuska: Alžirski ilegalni migrant seksualno zlostavljao, mučio i na koncu ubio 12-godišnju djevojčicu


15. listopada. Leš 12-godišnje djevojčice skriven u velikoj plastičnoj kutiji  otkriven  je na pločniku u istočnom dijelu Pariza. Žrtva se zvala Lola. Bila je kći kućepazitelja zgrade u kojoj se dogodilo ubojstvo.

Svjedoci, otisci prstiju i slike s nadzornih kamera brzo su doveli policiju do uhićenja žene. Priznala je, ali je rekla da nema grižnju savjesti. Detalji koje je iznijela, a koje je potvrdila obdukcija, govore da je Lolu začepila trakom, skinula je, vezala za stolicu, silovala predmetima, djelomično joj prerezala grkljan, stavila krv u bocu i popila, pušila cigaretu , a zatim je odlučila do kraja prerezati Lolin grkljan i odrubiti joj glavu. Žena je više puta ubola tijelo prije nego što ga je stavila u plastičnu kutiju i odnijela ga na ulicu.

Žena, 24-godišnja  Alžirka  po imenu Dahbia B., došla je u Francusku sa studentskom vizom, ali nije otišla nakon što joj je viza istekla 2018. godine. Policija ju je već uhitila ovog kolovoza, naredila joj da napusti Francusku – a onda pustila na slobodu. Ona uopće nije trebala biti u Francuskoj. Da je deportirana i da su francuska policija i ministarstvo pravosuđa radili svoj posao, Lola bi i dalje bila s nama.

“Osumnjičenicaza ovaj barbarski čin nije trebala biti na našem teritoriju”,  rekla je  Marine Le Pen, čelnica Stranke nacionalnog okupljanja. “Previše zločina i prijestupa počine ilegalni imigranti koje nismo htjeli ili mogli poslati kući.”

“Kada ćemo obraniti našu djecu od napada koje počine isti ljudi, uvijek na račun istih ljudi”, upitao je  bivši novinar Éric Zemmour, predsjednik Stranke rekonkviste.

“Ova opuštenost kriminalne imigracije me revoltira”,  rekao je Eric Ciotti, jedan od čelnika Republikanske stranke.

Umjesto da prizna nedostatke u policijskim postupcima i obeća da će poboljšati sigurnost, francuska je vlada  izrazila sućut Lolinim roditeljima .

Predsjednik Emmanuel Macron čekao je dva dana da   nakratko primi roditelje žrtve . U javnosti nije rekao ni riječi. Nisu najavljene nikakve političke odluke u vezi s ilegalnom imigracijom i njezinom povezanosti s povećanim kriminalom u Francuskoj, neće se donositi nikakve političke odluke.

Premijerka Elisabeth Borne  rekla  je političkim čelnicima da nisu pokazali poštovanje prema boli obitelji žrtve. Optužila ih je za “nepristojnost” i zamolila ih da budu tihi.

“Sramotno je koristiti lijes dvanaestogodišnjeg djeteta kao stolicu za prepuštanje dijatribama”,  dodao je ministar pravosuđa Eric Dupond-Moretti.

Odvjetnik, Gilles-William Goldnadel, sugerirao je da vlada radije šuti kako nitko ne bi govorio o tome koliko je njezina imigracijska politika krajnje labava, kao ni o posljedicama. Bilo je neophodno hitno se suočiti sa situacijom bez skretanja pogleda, rekao je.

Granice između Francuske i ostalih europskih zemalja su otvorene i, kao i sve granice Europe, porozne. Svake godine stotine tisuća imigranata ilegalno uđu u Europu. Mnogi odlaze u Francusku i tamo ostaju. Oni od 2000. godine primaju financijsku pomoć i besplatnu medicinsku skrb kojoj čak ni siromašni francuski građani nemaju pristup. Ako su uhićeni, poput Lolinog ubojice, naređeno im je da napuste zemlju, ali nisu smješteni u pritvor, tako da naredba, koja nikada nije izvršena, nije nikakva naredba. U 2020. godini izdano je 107 500 naloga za napuštanje Francuske; dogodilo se manje od 7% .

Ilegalni imigranti u Francuskoj počinitelji su gotovo polovice zločina počinjenih u zemlji, navodi se u nedavno objavljenom  L’ordre nécessaire  (“Nužni red”) Didiera Lallementa, bivšeg šefa pariške policije. Otprilike 48% svih zločina počinjenih u Parizu 2021. godine, napominje, počinili su ilegalni imigranti. Ubojstva gotovo jednako jeziva kao Lolino – od kojih su većinu počinili ilegalni imigranti – počinjena su gotovo svaki dan. Nitko ih niti ne spominje. Žrtvama se često prereže vrat . Kada glavni mediji izvještavaju o ubojstvima, ne govore o prerezanim vratovima. Kažu da je žrtva ” ubodena u vrat “.

Francuzi sada žive u klimi općeg nasilja. Maurice Berger, psihijatar, govori o ” besplatnom nasilju “: nasilju ni zbog čega drugog osim zbog užitka počinjenja. Izvještava da se u Francuskoj neopravdano nasilje koje rezultira ozljedama ili smrću događa u prosjeku  svake dvije minute Francuska dnevno prijavljuje više od  dvije stotine silovanja. Berger, u Sur la violence gratuite en France  (“O neopravdanom nasilju u Francuskoj”), primjećuje da obično napadi imaju rasističku dimenziju: žrtve su uvijek bijelci, agresori su gotovo uvijek Arapi ili Afrikanci — detalje izostavljaju komentatori. Ankete pokazuju da francusko stanovništvo doživljava nagli porast nasilja: 68% Francuza  kaže da osjećaju da su im životi sve nesigurniji, a  75%  kaže da su rezultati Macrona i vlade u borbi protiv kriminala loši. 70% vjeruje  da je ilegalna imigracija ozbiljan problem. Ipak, u svibnju 2022. većina birača  ponovno je izabrala Macrona  i odbacila kandidate koji su obećali borbu protiv kriminala i ilegalne imigracije.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp