Joe Biden najavio obvezno nošenje maski ove zime i stroge kazne za one koji se tih mjera ne budu prodržavali


Bidenova administracija obećala je ponovno uspostaviti stroge mandate obveznog nošenja maski ove zime, sada kada je Demokratska stranka preuzela kontrolu nad Senatom.

Bidenovi centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) ponovno su počeli preporučivati  ​​nošenje maski u zatvorenom prostoru u najmanje pet okruga New Yorka:

Nosite masku u zatvorenom prostoru u javnosti i u  javnom prijevozu . Budite  u tijeku  s cjepivima protiv COVID-19. Testirajte se  ako imate simptome. Ako imate  visok rizik od ozbiljne bolesti, razmislite o poduzimanju  dodatnih mjera opreza .

Infowars.com izvještava: Isto tako, zdravstveni dužnosnici okruga Los Angeles također izdaju smjernice za maske, tvrdeći da dvije nove varijante COVID-a prijete potaknuti još jedan val kako se zima približava.

“Mnogi predviđaju da će ovi sojevi, koji su visoko prenosivi, vjerojatno dovesti do porasta slučajeva ove jeseni i zime”, rekla je zdravstvena dužnosnica okruga LA Barbara Ferrar, sugerirajući da bi ljudi trebali uzeti “dvovalentni” booster za COVID-19.

U Kanadi, grupe za zagovaranje poput Ontario School Safety i drugih  pozivaju na uvođenje pbveznog nošenja maski za djecu prije predviđenog zimskog porasta slučajeva COVID-a.

“Razumijemo zašto ste se možda prestali maskirati, razumijemo pritiske da se želimo vratiti onome što nazivamo normalnim”, rekla je. “Želimo Ontario otvoren za poslovanje, otvoren za učenje.”

No dodala je da uz maskiranje, ventilaciju i pranje ruku, “možemo držati stvari otvorenima, da možemo nastaviti s našim aktivnostima i zadržati našu djecu u njihovim sportovima i klubovima i držati ih u školi gdje trebaju biti. Svi se slažu – djeca su najbolja u školi.”

U Australiji, premijerka Queenslanda Annastacia Palaszczuk  upozorila  je da bi se građani trebali pripremiti za “četvrti val” maskiranjem i uzimanjem pojačanih injekcija.

“Četvrti val koji smo očekivali sada je, vjerujemo, stigao, ali nitko ne treba biti uznemiren”, rekla je u parlamentu u četvrtak.

“Već dugo živimo s ovim virusom i stanovnici Queenslanda znaju što im je činiti.”

Profesor Adrian Esterman,  voditelj biostatistike i epidemiologije na Sveučilištu Južne Australije, ponovio je njezin poziv.

“Sada je odgovornost na drugim državama i teritorijima da slijede primjer Queenslanda i poboljšaju svoje zdravstvene savjete, te ako je potrebno, ponovno uvedu neke javnozdravstvene mjere, poput savjeta o nošenju maski za lice”, rekao je.

“Sigurno nije tako teško staviti masku za lice u javnom prijevozu.”

Rasprave u  NjemačkojŠpanjolskojVelikoj Britaniji i drugdje također su u tijeku posljednjih tjedana o tome treba li ponovno uvesti mandate nošenja maski uoči nadolazeće zime.

Obnovljeni zahtjevi za maskiranjem potpuno su neopravdani s obzirom da su brojne studije pokazale da su  neučinkoviti  u sprječavanju prijenosa COVID-19.

I ne samo to, već je opće poznato da djeca mrze što ih se tjera da nose maske.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp