Zašto je gotovinski novac tako važan?


Možda niste nikada o ovome razmišljali, ali kada plaćamo s novčanicom od 200 kuna, ona dalje putuje i koristi se u drugim transakcijama, a uvijek ostaje iste vrijednosti – 200 kuna.

Prilikom svake bankarske transakcije karticom, banka uzima određenu sitnu proviziju za bankarske usluge. Koliko god sitna bila ta provizija, nakon određenog broja transakcija, 200 kuna je nestalo i predano je u ruke bankarskom sustavu. Na taj način nas se također sustavno pljačka, a da ne govorim o nepravdi zvanoj “kamate”.

Shvaćate li sad o kakvoj se tu prijevari radi i zašto sam ja toliko protiv digitalne valute i digitalnog novca? To je put u potpunu kontrolu svake postojeće transakcije i otvara vrata onima koji upravljaju sustavom, da one od nas koji im se ne sviđaju, potpuno isključe iz sustava pod nekakvom izlikom da smo mi buntovnici koji ugrožavaju druge ljude.

Nemam ništa protiv tehnologije, ali imam protiv tehnologije koja mene počinje kontrolirati, umjesto da mi služi. Protiv ovoga se uistinu moramo pobuniti, a već je uvođenje eura prvi korak prema toj globalnoj digitalizaciji. Digitalni euro nije neka bajka, to je već postojeći koncept. Blago onim državama koje zadrže suverenitet nad svojim novcem!

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp