FIFA šokirana – Katarska kraljevska obitelj zaustavlja prodaju alkohola na stadionimaVlasti zemlje domaćina Svjetskog nogometnog prvenstva (Katar)  traže potpunu zabranu prodaje piva, vina i ostalih žestokih pića tijekom utakmica.

To je sasvim u skladu sa strogim vjerskim propisima u ovoj arapskoj zemlji, ali u potpunosti suprotno dogovoru koji je postignut u ranijim pregovorima s Međunarodnom nogometnom federacijom oko Svjetskog prvenstva koje počinje 20. studenog 2022. godine.

Stoga brojni strani mediji javljaju da su čelnici FIFA-e zabrinuti zbog svog sponzorskog ugovora s Budweiserom jer je ova američka tvrtka kao sponzor dobila licencu za prodaju piva na tribinama i u ložama tijekom Svjetskog prvenstva i za to platila milijune dolara.

Katarska kraljevska obitelj zahtijeva potpunu zabranu prodaje alkohola na stadionima tijekom Svjetskog prvenstva. Ovo je šokiralo ljude u FIFA-i koji su sada pod velikim pritiskom. Sklopljen je višemilijunski ugovor s tvrtkom ‘Budweiser‘”,objavili su  brojni mediji diljem svijeta.

Ako doista ova zabrana stupi na snagu, bit će to veliki problem za FIFU i tvrtku Budweiser kao sponzora. Bude li tome tako, to bi bilo prvi put u dosadašnjoj povijesti da se tijekom World Cup-a ne može konzumirati alkohol, što je nespojivo s nogometnim i svim drugim sportskim događanjima.

Možda je doista 2010. godine Sepp Blatter napravio veliku grešku dodijelivši Kataru domaćinstvo prvenstva 2022. godine…

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp