Ukrajinci ubili hicima u glavu više od deset zarobljenih ruskih vojnika


Ukrajinska vojska namjerno je pogubila više od 10 zarobljenih ruskih vojnika, što je zločin koji nitko ne može prikazati kao “tragičnu iznimku”, objavilo je rusko Ministarstvo obrane.

“Namjerno i metodično ubijanje više od deset nepokretnih ruskih vojnika od strane degenerirane ukrajinske vojske izravnim hicima u glavu ne može se prikazati kao ‘tragična iznimka’ u ime navodnog općeg poštivanja prava ratnih zarobljenika od strane Kijevskog režima”, navodi se u priopćenju ministarstva.

Ministarstvo obrane Rusije priopćilo je da brutalno ubojstvo ruskih ratnih zarobljenika nije prvi, a ni jedini ratni zločin. To je uobičajena praksa u Oružanim snagama Ukrajine, koju aktivno podupire režim u Kijevu i ne primjećuju izravno zapadni pokrovitelji.

“Objavljeni videodokaz masovnog masakra ukrajinskih vojnika nad nenaoružanim ruskim ratnim zarobljenicima potvrđuje bit aktualnog kijevskog režima na čelu sa Zelenskim i onima koji ga štite i podržavaju”, stoji u priopćenju.

RT

U isto vrijeme, ukrajinski vojnici koji su se predali ovaj tjedan drže se u skladu sa svim zahtjevima Ženevske konvencije o postupanju s ratnim zarobljenicima.

Video prikazuje desetak živih ruskih vojnika koji leže na zemlji dok nad njima stoje naoružani Ukrajinci.

Postoji i snimak iz zraka koji, kako tvrde Rusi, dokazuje da su zarobljenici ubijeni. Kao ključni dokaz da se radi o istoj lokaciji navode djetetov crveni automobil koji stoji u dvorištu.


Podsjećamo, jučer je objavljeno da su ukrajinske snage sigurnosti u Khersonu ubile 39 proruskih aktivista, a 74 osobe odvele u nepoznatom pravcu.

“Potvrđeno je da je strijeljano 39 proruskih aktivista. Njihova tijela nisu predana rodbini, a planira se iscenirati situacija da se radi o ruskim ratnim zločinima”, tvrdi imenovani izvor.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp