Žan Glavurtić – Zašto u sjedištu Javne ustanove Zadarski sport već godinama nema izvješene hrvatske zastave na za to predviđenom mjestu


Poštovani!

Veterani, dragovoljci, HRVI te žitelji Zadarske županije kao i Grada Zadra te Republike Hrvatske, korisnici SRC MOCIRE ogorčeni su sljedećim činjenicama:

Zašto u sjedištu Javne ustanove Zadarski sport u ulici Brune Bušića 7 (SRC MOCIRE) uopće,  već godinama nema izvješene hrvatske zastave na za to predviđenom mjestu ( koplja ispred kuglane ), Grada Zadra kao ni zastave EU.
Posebno smo ogorčeni što se krši Zakon o hrvatskom grbu i hrvatskoj zastavi na državne praznike kao što je trenutno Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje.

Posve je neshvatljivo da na dan u kojem su se najveća zvjerstva uopće u Domovinskom ratu dogodila upravo u Zadarskoj županiji, u samo nekoliko kilometara udaljenoj Škabrnji, na Trgu Brune Bušića, hrvatskog revolucionara stoje prazna tri koplja predviđena za zastave.

Sve smo doznali iz dojava građana ( uvjerili se vlastitim dolaskom na mjesto ) koji su mi se za  nepravilnost i “bezobrazluk” javili ,  jer zastava nije bilo i na svim prethodnim praznicima, uprava Javne ustanove Zadarski sport i ravnatelj nisu poduzeli apsolutno ništa što je u najmanju ruku neodgovorno, što među žiteljima kao i veteranima Domovinskog rata izaziva ogorčenost ovakvim postupcima i (nadamo se-ali sumnjamo ) nemarom !

Zar ravnatelj koji je prošle godine zbog istog prekršaja u SRC MOCIRE platio kaznu, a koju su  objavili neki mediji, nije ništa naučio glede pijeteta i poštovanja prema žrtvi poradi koje živi i radi u danas u suverenoj i neovisnoj Republici Hrvatskoj koja je punopravna članica EU kao ni prema Gradu Zadru koji mu je osnivač i nadređeni.
Nije jasno kako godinama zastave nisu kupljene niti uopće postoje u prostorijama sjedišta ustanove kako bi iste bile i instalirane jer svaka “trezvena” i domoljubljem osviještena osoba koja bi trebala znati da postoje državni praznici i svetkovine te blagdani koje su i zakonom propisani, a kako se radi o ingerentnom  rukovoditelju koji zastave kupuje ili nabavlja, nema propusta, osim ili namjernog ili je nešto treće posrijedi u što ne ulazimo.

U ustanovi rade i koriste je i HRVI IZ DOMOVINSKOG RATA- Dragovoljci kao i korisnici branitelji te obitelji branitelja, posebno djeca, koje sve to izuzetno boli i budi traume.

Nadalje, kako je na Trgu Brune Bušića gdje se nalazi i sjedište  Javne ustanove Zadarski sport sa službenom  adresom na internetskim stranicama,  postoji zakonska obveza isticanja zastava što u prilog iznesenom svjedoče i tri prazna koplja na trgu i ulici hrvatskoga mučenika i revolucionara Brune Bušića 7, sve upućuje i na protivnost i netrpeljivost prema  hrvatskom domoljublju u čije razloge po pitanju ravnatelja ne ulazimo, ali vidimo  odnos prema svojim kolegama braniteljima  iz medija kao i prema korisnicima od kojih je poveći broj hrvatskih branitelja kao i njihove djece koji upravo kroz treninge u SRC MOCIRE odlaze na borilišta predstavljati Republiku Hrvatsku i njezin grb te zastavu.

Također je nejasan stav Grada Zadra i Gradonačelnika po ovom pitanju obzirom da je Grad Zadar vlasnik, te Grad Zadar imenuje i razrješava ravnatelja čime i sam Grad i Gradonačelnik krše zakone Republike Hrvatske koje su donijeli- upravo oni koji krše iste.
Zašto Gradonačelnik ili službe Grada Zadra nisu reagirale do sad, da li im je stalo do veterana, građana i ljudi općenito ili, kako se pokazuje, samo vlastiti interes.

Očito je da Gradski “oci”ni malo ne brinu za svoje veterane i dragovoljce, invalide i obitelji branitelja na način da ih ovakvim postupcima dovode u psihički teška stanja, razočaranje i ogorčenost, a jučerašnnjim posjetom Predsjednika Vlade RH zajedno sa “potpredsjednicom Vlade RH” koja dolazi iz redova SDSS-a, nasljednice zabranjenog četničkog CDC-a, pokazuju koliko im je stalo do pijeteta, poštovanja ljudi, žrtava tih zločina koji su nas snašli u ne tako davnoj povijesti.
Iako su službeno dobili molbu da na dolazak “potpredsjednice” nisu spremni, da će izazvati bol, Premijera kao ni svitu ove Vlade nije briga.

Pokazuju to u mnogim stvarima i potezima, ne samo danas već godinama, što produbljuje bol, tugu, a onda i ogorčenost među populacijom koja je propatila najviše za razliku od onih koji su hodali europskim hodnicima glumeći anemiju, skrivali se po podrumima kao i onih koji su se nalazili na neprijateljskoj strani.
Pozivajući se na “suživot” te “potpredsjednice” moram napomenuti- mi imamo život, a ne samo suživot sa Srbima i ljudima pravoslavne vjere koji su ostali u RH kroz Domovinski rat, a mnogi i uzeli pušku braniti svoj dom od četničkog agresora.
Na suživot s onima koji “vijence bacaju za poginule Srbe 17.11. u Vukovaru” i izvode performans u Srbu glumeći antifašizam,  ne pristajemo niti ćemo ikad pristati, posebno jer smo taoci nekolicine “ljudi” a istovremeno imamo tijelo koje se Saborom zove sa 150 zastupnika.
Svi smo taoci osam “zastupnika takozavnih manjina ” koji traže ista prava, ali kad je u pitanju izborni zakon, oni su svete krave.
Ogorčeni smo.  

Pobijedili smo u ratu- izgubili u miru.
Neka im Bog pomogne.

Srdačan pozdrav!

Žan Glavurtić – Veteran Domovinskog rata

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp