Brazilci uzvraćaju udarac: pod svaku cijenu žele Bolsonara na čelu, njegova stranka traži poništenje namještenih izbora


Stranka brazilskog predsjednika Jaira Bolsonara i njegova konzervativna stranka Partido Liberal (PL) službeno su zatražile poništenje rezultata predsjedničkih izbora održanih 30. listopada. Ovaj potez dolazi nakon što su “dvije revizije elektroničkih strojeva za glasovanje” pokazale da su promijenili neke postotke glasanja. U međuvremenu, građani Brazila ustali su protiv očigledne izborne prijevare, a milijuni su preplavili ulice u znak prosvjeda. Međutim, korumpirani Vrhovni sud poduzima ekstremne mjere kako bi ušutkao svoje građane.

Komunist i bivši zatvorenik Luiz Ignácio Lula da Silva (Lula) pobijedio je Bolsonara u jednoj od najtijesnijih predsjedničkih utrka. Nakon revizije izbornih rezultata, vojska je zaključila da postoji “mogući sigurnosni rizik” u sustavu glasovanja u zemlji.

Najmanje 100 elektroničkih glasačkih kutija nije sadržavalo  niti jedan glas za Bolsonara. 5 milijuna glasova je odbačeno. Rezultati pokazuju da je Lula navodno osvojio 50,9 posto glasova, a Bolsonaro 49,1 posto.

Slay News izvještava da je ministar obrane Paulo Sergio Nogueira de Oliveira prošlog tjedna poslao svoje  izvješće o mogućoj izbornoj prijevari  radikalno ljevičarskom Vrhovnom izbornom sudu (TSE).

Međutim, TSE se sastoji od tvrdoglavih pristaša Lule. Izvješće vojske upozorava na “relevantne sigurnosne rizike” otkrivene u izbornom sustavu.

“Nije moguće reći da je elektronički sustav glasovanja slobodan od utjecaja zlonamjernog softvera koji bi mogao utjecati na njegov ishod”, stoji u izvješću.

Ipak, TSE će vjerojatno ignorirati izvješće, na veliko ogorčenje brazilskog naroda.

Sada je i stranka PL predsjednika Bolsonara podnijela svoje  izvješće o izbornoj prijevari .

U izvješću se navodi da će PL zatražiti ” poništenje izbora ” jer “nije moguće potvrditi rezultate svih elektroničkih strojeva za glasovanje.”

Prema izjavi Sjeveroistočnog vojnog zapovjedništva, koje je jedno od osam vojnih zapovjedništava brazilske vojske:

Ministar obrane general vojske Paulo Sérgio Nogueira jasno je dao do znanja da postoje znakovi prijevare, da Vrhovni izborni sud (TSE) skriva podatke i da se demonstracije trebaju nastaviti.

Korumpirani Vrhovni sud utire put izbornoj prijevari.

Kao što je ranije izvijestila RAIR Foundation USA, cilj ljevice bio je ili zbaciti Bolsonara s vlasti tijekom njegovog predsjedništva ili ga prisiliti da izgubi na predsjedničkim izborima 2. listopada 2022. Komunisti ga nisu mogli zbaciti s vlasti zbog njegove izuzetne popularnosti. Ali gotovo su zajamčili njegov poraz na izborima budući da je korištena potpuno elektronička glasačka kutija kako bi se osiguralo da bivši predsjednik Brazila Lula pobijedi na izborima. Lula je osuđenik, kojeg je Vrhovni sud pretvorio u predsjedničkog kandidata.

Lulu su 19. studenog pustili iz zatvora suci Vrhovnog suda koje je on sam imenovao tijekom svoje 16-godišnje socijalističke vladavine Brazilom. Ovi su suci prebrojali glasove i ovjerili ovogodišnji izbor. 

Bolsonaro je prije izbora više puta upozorio da je izborni sustav otvoren za prijevare i optužio izborne vlasti da favoriziraju njegovog ljevičarskog protivnika. Unatoč svim upozorenjima, Lula i korumpirani Vrhovni sud uspjeli su ukrasti izbore. Masovni prosvjedi

Od velike prijevare tijekom drugog kruga predsjedničkih izbora, milijuni Brazilaca svakodnevno prosvjeduju na ulicama. Preko 3 milijuna Brazilaca koji nose žuto i zeleno, boje nacionalne zastave, zahtijevaju da oružane snage interveniraju kako bi spriječile komuniste da preuzmu vlast.

Medijsko zataškavanje još više potiče bijes i razočaranje među brazilskim narodom.

Prosvjednici su u znak žalosti istaknuli plakate sa zastavom Brazila, a na poleđini plakata ispisali su ‘Ja sam vođa ovih demonstracija’.

Prosvjednici prosvjeduju zbog izborne prijevare ispred jednog od sjedišta vojnog zapovjedništva. Osim toga, okupili su se ispred vojnih vojarni najmanje 12 država kako bi zatražili potporu oružanih snaga:

Članovi brazilskog Vrhovnog suda koji su pomogli Luli da se kandidira za predsjednika posjetili su New York ovaj tjedan, a mnogi prosvjednici okupili su se kako bi izrazili svoj bijes zbog pokradenih izbora:

Vrhovni sud cilja na prosvjednike i vozače kamiona

Ministar  Alexandre de Moraes  iz korumpiranog Vrhovnog suda naredio je blokiranje bankovnih računa 43 osobe i tvrtke za koje se sumnja da su pomogli u financiranju mirnih prosvjeda. Ministar je ustvrdio da deset osoba i 33 tvrtke potencijalno financiraju “ilegalne i antidemokratske akcije”:

“Nužno je, primjereno i hitno blokirati bankovne račune onih koji su pod istragom, s obzirom na mogućnost korištenja sredstava za financiranje nedopuštenih i nedemokratskih radnji, kako bi se zaustavila povreda ili prijetnja zakonu.”

Kamiondžije, jedan od Bolsonarovih ključnih birača koji su imali koristi od njegove politike koja je smanjila cijene goriva, pridružili su se prosvjedima. U utorak su vlasti pokušale zatvoriti kamiondžije zamrzavanjem mnogih njihovih bankovnih računa.

Brazilski ljevičari slijede instrukciju svojih drugova iz kanadske vlade o tome kako slomiti mirne prosvjednike i kazniti neistomišljenike. U veljači 2022. godine, kanadski premijer Justin Trudeau zamrznuo je bankovne račune građana koji su sudjelovali ili financijski doprinijeli Konvoju slobode kamiondžija.

Dok je svijet gledao, Trudeau je uspio slomiti vjerojatno najmirniji masovni prosvjed u ljudskoj povijesti, potaknut od strane kamiondžija iz cijele Kanade. Koliko dugo će proći da korumpirani brazilski Vrhovni sud i osuđena Lola preuzmu potpunu kontrolu nad zemljom?

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp