Bivši predsjednik Medvedev: Zelenski odbija pregovore jer ne želi priznati raspad Ukrajine


Bivši Predsjednik Ruske Federacije, Dmitrij Medvedev objavio je na Telegramu da Zapad ne želi potpuno prekinuti odnose s Rusijom pa tjera Kijev na pregovore s Moskvom.

Bivši predsjednik Medvedev je naveo da ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski ne želi pregovore kako ne bi morao priznati činjenicu o raspadu Ukrajine.

“Nitko, uključujući Poljake, nije bio zatečen nespretnim pokušajima Ukrajine da odgovornost za incident s raketama u Poljskoj prebaci na Rusiju. To uvelike dokazuje da su svi iscrpljeni od kijevskog režima, a posebno od Zelenskog koji stalno raspiruje napetosti i zahtijeva sve više i više davanja u novcu i oružju.

SAD, NATO i EU ne žele konačno raskinuti veze s Rusijom. Zato Zapad pokušava postići da se Kijev urazumi i da Ukrajina uđe u pregovore s Rusijom”, napisao je Medvedev na Telegramu, a prenijela je ruska novinska agencija TASS.

Bivši predsjednik Medvedev je napisao da “Zelenski ne želi nikakve pregovore iz sebičnih razloga”.

“Pregovori bi bili opasni za njega. Uostalom, osim ako ne prizna realnost raspada Ukrajine, nema smisla sjesti za pregovarački stol. Jednom kad Zelenski prizna raspad Ukrajine, svrgnut će ga njegovi nacionalisti povezani s vrhom vojske”, zaključio je Medvedev na Telegramu, a prenijela ruska novinska kuća TASS.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp