FIFA zabranila Englezima i ostalima nošenje LGBTQ znakova tijekom utakmica – Slijede kazne za one koji ih nose


FIFA je rekla Engleskoj da LGBT trake ‘OneLove’ neće biti dopuštene tijekom Svjetskog prvenstva jer bi se Harry Kane mogao suočiti s kaznom ako odluči nositi traku kao gestu “solidarnosti” tijekom otvaranja Svjetskog prvenstva protiv Irana u ponedjeljak.

Gareth Bale je također planirao nositi narukvice kako bi pokazao svoju podršku LGBTQ+ i drugim navodno marginaliziranim skupinama koje poštuju katarske zakone protiv homoseksualnosti, ali FIFA nije podržala taj čin od strane timova koji su sudjelovali, ostavljajući FA frustriranim.

Razgovori s vladajućim tijelom svjetskog nogometa održani su u nedjelju nakon što je FIFA objavila da će nove teme bannera biti dopuštene, uključujući #SaveThePlanet, #ProtectChildren, #EducationForAll i #BeActive.

Iako bi novi dizajni uključivali srce iz narukvice OneLove, ne bi imali dugu i ne bi bili povezani s LGBTQ+ zajednicom.

Engleska će kleknuti kao i obično protiv Irana kako bi podigla svijest o borbi protiv rasizma, potvrdio je Southgate prije utakmice, rekavši: “Razgovarali smo o klečanju. Osjećamo da bi trebalo. To je ono za što se zalažemo kao tim i što radimo već duže vrijeme.

“Naravno, u Premier ligi razumijemo da su klubovi odlučili to učiniti samo za određene utakmice, velike prilike, smatramo da je ovo najveća. Mislimo da je snažna izjava da idemo diljem svijeta posebno za mlade kako bi uvidjeli da je inkluzivnost vrlo važna.”

U međuvremenu, nizozemski kapetan Virgin van Dijk rekao je da će njegova momčad nositi OneLove traku čak i ako to rezultira kaznom, uz nepotvrđena izvješća da bi kapetani mogli biti kažnjeni nakon prvog zvižduka ako je nose.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp