Kijev pokušava izazvati katastrofu?! Opet granatiraju nuklearnu elektranu Zaporošje


Nuklearna elektrana Zaporožje ponovno je granatirana, izvijestila je ruska državna novinska agencija Tass, prenosi Reuters.

Dodalo se da su granate “ispaljene iz Ukrajine” pale u blizini suhog skladišta i da nisu otkrivene nikakve radioaktivne emisije.

Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) osudila je napad na nuklearnu elektranu Zaporožje pod ruskom kontrolom.

Njegov glavni direktor rekao je da su se odgovorni za “snažne eksplozije” na tom području u subotu navečer i nedjelju ujutro “igrali vatrom”.

Vijesti našeg tima jučer i jutros izuzetno su uznemirujuće. Na mjestu te velike nuklearne elektrane bilo je eksplozija, što je potpuno nedopustivo. Tko god stoji iza ovoga mora odmah prestati. Kao što sam već mnogo puta rekao, igrate se vatrom! – rekao je Rafael Grossi.

Uprava postrojenja rekla je stručnjacima IAEA-e u postrojenju da su neke zgrade, sustavi i oprema oštećeni, ali “ništa od toga za sada” nije kritično za sigurnost.

Nuklearna elektrana Zaporožje granatirana je po tko zna koji put i to se nastavlja, a do sada je zabilježeno 15 pogodaka u objekte elektrane, rekao je Renat Karča, savjetnik direktora ruske tvrtke za proizvodnju nuklearne energije Rosenergoat. ranije danas.

“Nisu granatirali samo jučer, granatiraju i danas, granatiraju i sada.” Do sada je zabilježeno oko 15 pogodaka u objekte nuklearne elektrane. Svaki topnički udar na nuklearnu elektranu ugrožava nuklearnu sigurnost”, rekao je Karča za TASS.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp