Masakr u Ugledaru: Rusi izbrisali Pavlovku s karte – Više od 1400 mrtvih ukrajinskih vojnika


Šokantna je informacija objavljena prije nekoliko sati o borbama u Pavlovki i širem području Ugledara. Samo s ukrajinske strane stradalo je 1400 ljudi, a regija je doslovno izbrisana s karte.

Ruske i ukrajinske trupe već nekoliko dana vode žestoke borbe oko strateškog sela Pavlovka. Rusi su proteklih dana uspjeli evakuirati i sjeverni dio Pavlovke. Tada je Ugledar udaljen manje od 1 km.

No, i Rusi su na tom području pretrpjeli velike gubitke: neki izvori govore o 500 mrtvih.

Pavlovka se pretvorila u golemo groblje NATO i ukrajinske opreme. Tijekom borbi uništeno je više od 90 tenkova i oklopnih vozila.

Na tom području neprestano djeluju dronovi kamikaze Lancet i KUB.

Prema dostupnim podacima, samo 16. u mjesecu u Ugledaru Ukrajinci su izgubili 3 tenka, 3 BMP-a, 4 M-777, jedan Caesar i nekoliko BMP-1, BMP-2.

Tu su i mnogi ukrajinski zarobljenici koji su se predali snagama Donjecka, Kaskade i marinaca.

Video: Gubici Ukrajinaca u Pavlovki (Ugledar) – Šokantne slike

Video: Ukrajinski ratni zarobljenici u Pavlovki.

U Pavlovki ubijeno 1400 ukrajinskih vojnika!

Prema ruskom ministarstvu obrane:

– Dana 14. studenog, kao rezultat uspješnih ofenzivnih operacija ruskih trupa, potpuno je oslobođeno selo Pavlovka Donjecke Narodne Republike.

Tijekom borbi za Pavlovku, ruske snage ubile su do 1400 ukrajinskih vojnika i oborile dva zrakoplova ukrajinskog ratnog zrakoplovstva Su-25 i jedan helikopter Mi-8.

Također su uništili 12 tenkova, 27 borbenih vozila pješaštva i do 30 drugih borbenih oklopnih vozila.

Osim toga, uništeno je šest topničkih oruđa, uključujući dva američka topnička sustava M777, više od 25 višenamjenskih vozila i dvadeset i osam bespilotnih letjelica.

– U smjeru Kupjanska djelovanjem ruskih trupa spriječen je napad dviju taktičkih borbenih skupina Oružanih snaga Oružanih snaga Ukrajine u smjeru naselja Kuzemovka u Luganskoj Narodnoj Republici. Zbog topničke paljbe i teških plamenobacačkih sustava TOS-1A neprijateljske postrojbe su blokirane i odbačene na početni položaj.

Poginulo je stotinu ukrajinskih vojnika, a uništeno je osam tenkova, tri borbena vozila pješaštva, pet oklopnih vozila i šest drugih vozila.

– U smjeru Krasnolimanskog, ukrajinske oružane snage su bezuspješno pokušale napasti s dvije taktičke borbene skupine u smjeru sela Chervonopopovka i Zolotarevka Luganske Narodne Republike.

U jednom danu je poginulo 90 ukrajinskih vojnika, a uništen je jedan tenk, četiri borbena oklopna vozila i pet kamiona.

Operativno-taktičko i vojno zrakoplovstvo, raketne snage i topništvo gađali su šest zapovjednih mjesta Oružanih snaga Ukrajine u područjima sela Kupjansk u Harkivu, Stelmahovke u Luganskoj Narodnoj Republici, Černobajevke u Hersonu, naselja Petrovskoje, Verhnekamenskoye i Nevelskoye u Donjeckoj Narodnoj Republici, kao i 82 topničke jedinice na paljbenim položajima, ljudstvom i vojnom tehnikom na 178 područja.

Uništeno je skladište streljiva u regiji Krasnogorovka u Donjeckoj Narodnoj Republici.

Tijekom dana uništeno je sedam bespilotnih letjelica u Salkovu, Radensku, Tavrisku, Hersonskoj oblasti, Novokrasnjanki, Krasnorečenskome, Luganska Narodna Republika i Novoandreevki, Donjecka Narodna Republika.

Osim toga, tri rakete višeraketnog sustava HIMARS presretnute su u Skadovsku u regiji Herson.

Video: Uništeni tenkovi i oklopna vozila

Ugledar: Ruska vojska preuzela kontrolu nad Pavlovkom

U smjeru južnog Donjecka cesta između sela Pavlovka i Nikoljskoe došla je pod kontrolu ruskih trupa.

U zadnja 24 sata:

U smjeru Kupjanska odgođen je pokušaj napada na položaje ruskih trupa u smjeru Novoselovskoe u Luganskoj Narodnoj Republici zbog preventivnog vatrenog napada u području koncentracije ukrajinskih oružanih snaga.

Poginulo je 20 ukrajinskih vojnika, a uništena su dva oklopna vozila.

U smjeru Krasnolimanskog, zbog vatre iz ruskog topništva, ratnih zrakoplova i teških bacača plamena, pokušaji ukrajinskih oružanih snaga da napadnu s pet taktičkih borbenih timova u smjeru sela Kolomychikha, Makeyevka, Ploschanka, Chervonopopovka i Chervonaya Dibrova u Narodna Republika Lugansk eliminirana.

Neprijateljski gubici u ovom smjeru iznosili su 100 ukrajinskih vojnika, poginulih i ranjenih. Uništen je jedan tenk, tri vozila pješaštva, dva oklopna vozila i tri kamiona.

Osim toga, akcije postrojbi ruskih trupa spriječile su tri napada ukrajinskih oružanih snaga s postrojbama do tri taktičko-borbena tima u područjima naselja Prechistovka, Ugledar i Novomihailovka. Neprijateljske jedinice su presretnute i raspršene.

Poginulo je više od 60 ukrajinskih vojnika, a uništena su dva tenka i šest borbenih oklopnih vozila.

Prema Lisičansku, zbog velikih gubitaka i niskog morala rezervista, vojno osoblje 81. zračno-desantne brigade ukrajinskih oružanih snaga u selu Belogorovka (LPR) odbilo je poslušati zapovijedi i izvršiti borbene zadatke.

Borci jedne od ukrajinskih nacističkih formacija, poslani u Belogorivku da uspostave red, ubili su pet ukrajinskih vojnika ispred formacije kako bi zastrašili osoblje brigade.

Video: Ruska artiljerija gađa ukrajinske vojnike koji se skrivaju u školi u Pavlovki

Video: Ruski dron kamikaza Kub-BLA pogodio ukrajinske vojnike u Pavlovki

Video: Ruska artiljerija na ukrajinske ciljeve u Ugledaru

Video: Ukrajinci napadnuti u Ugledaru

Pogledajte karte:


Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp

Kako bismo vam osigurali najbolje iskustvo pregledanja, ova stranica koristi kolačiće (eng. "cookies").
Nastavljanjem pregledanja stranice prihvaćate korištenje kolačića za navedene svrhe.