Premijerka Alberte otpušta sve pobornike karantene u zdravstvu


Nova premijerka kanadske pokrajine Alberta čisti zdravstvenu službu kanadske pokrajine. Uklanja fanatike karantena i one koji su odgovorni za stroge koronske mjere. Danielle Smith postala je sjajan politički uzor u cijelom svijetu.

Konzervativna premijerka Alberte Danielle Smith smatra se oštrom kritičarkom pretjeranih korona mjera kanadskih vlasti. U proteklih nekoliko tjedana više je puta jasno dala do znanja da pod njezinim vodstvom u njezinoj pokrajini neće biti niti mandata za cijepljenje niti bilo kakve diskriminacije povezane s Covid-om-19. Problematično je i partnerstvo pokrajinskog zdravstva sa Svjetskim ekonomskim forumom (WEF) .

Ali sada Smith ide jasan korak dalje i riječi prati jasnim djelima: Prva je na redu bila dr. Deena Hinshaw, koja je kao glavna medicinska službenica provincije zagovarala karantene i stroge koronske mjere. Zatim je uslijedila smjena cijelog odbora Alberta Health Services (AHS), koji je nadgledao i podržavao provođenje režima Covida u pokrajini. Smith je to objavila u Calgaryju, glavnom gradu pokrajine, zajedno s ministrom zdravstva Alberte, Jasonom Coppingom .

“Građani Alberte žele da AHS bude odgovoran i žele znati da su zdravstveni sustav svjetske klase i visoka razina skrbi dostupni kada su im potrebni”, rekla je Smith. “Potreban nam je sustav zdravstvene skrbi koji može zadovoljiti naše rastuće potrebe i moramo poduzeti mjere kako bismo poboljšali naš pristup pacijentima. I danas poduzimamo korake da učinimo upravo to.” Jer zdravstveni sustav se već prije Covid-a-19 borio s preopterećenošću i dugim čekanjima. To se pogoršalo tijekom proteklih nekoliko godina kako su uvedene ekstremne mjere. 

Pacijenti predugo čekaju u našem zdravstvenom sustavu, unatoč izvrsnom radu liječnika, medicinskih sestara, bolničara i ostalih radnika na prvoj liniji. Potrebne su nam hitnije mjere za poboljšanje pristupa”, rekla je Smith.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp