Georgia Meloni – Francuska tiska novac za svoje bivše kolonije na koji se plaća danak gospodaru


Gostujući u emisiji “Non è l’Arena”, na talijanskoj televiziji LA7, Georgia Meloni iznijela je šokantne tvrdnje o eksploataciji prirodnih bogatstava zemalja afričkog kontinenta od strane Francuske.

– To se zove CFA franak, valuta koju Francuska tiska za svoje bivše kolonije (14 afričkih zemalja) na koju se primjenjuje seigniorage (danak gospodaru) i na temelju koje iskorištava resurse tih naroda – premijerla Italije izjavila je i pokazao fotografiju novca.

Postoje dvije varijante ovog novca, jedna se koristi u srednjoj, a druga u zapadnoj Africi, ali obje imaju istu vrijednost.

Zatim je Meloni pokazala i drugu fotografiju, koja je samo dodatno podgrijala horor koji će uslijediti nakon saznanja kako je Francuska praktički stavila “šapu” na svoje bivše kolonije i tako ih dovela u moderni sustav ropstva.

– Ovo je dijete koje radi u rudniku zlata u Burkini Faso (država u zapadnoj Africi), ova zemlja je jedna od najsiromašnijih na svijetu. Francuska tiska kolonijalni novac za Burkinu Faso koja ima zlato, a zauzvrat traže da 50 posto svega što Burkina Faso izveze završi u blagajni francuske riznice. Zlato, po koje ovo dijete odlazi u tunele po njega, završava u blagajni francuske riznice – rekla je premijerla Italije.

Meloni, koja je toliko žestoka u borbi protiv produbljivanja migrantske krize u Europi, da je čak tužila književnika Roberta Saviana, autora “Gomore”, za klevetu i komentare vezane uz politiku prema migrantima na Mediteranu.

– Dakle, rješenje nije dovesti Afrikance u Europu, bit je osloboditi Afriku od pojedinih europskih zemalja koje je eksploatiraju i omogućiti tim ljudima da žive od onoga što imaju – naglas je zaključila premijerka Meloni.

Video izvor: https://t.me/SIMUN_NEWS_ROOM

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp