Italija uhićuje neonaciste povezane s ukrajinskom nacističkom vojnom postrojbom Azov


Novinarka Lara Logan izvještava da su Sjedinjene Države i njihove razne obavještajne agencije dugo vremena financirale i naoružavale naciste u Ukrajini.

Opsjednutost zapadnjaka svime što je ukrajinsko uključuje ritualno poricanje da bataljun Azov, značajan dio njihove vojske, ima bilo kakve veze s neofašizmom ili nacizmom. Međutim, talijanska policija uhitila je nekoliko nacista povezanih s ukrajinskim bataljunom Azov koji se bori protiv Rusa.

Policija je u utorak uhvatila pet pripadnika talijanske organizacije zvane Red Hagala, dok još za jednim članom njihove bande vlasti tragaju. Za jednog od uhićenih, Giampiero Testa, smatralo se da je planirao napad na policijsku postaju u Napulju.

Preostali član bande, ukrajinski državljanin, Anton Radomsky, u Ukrajini se bori protiv Rusa zajedno s nacističkim bataljunom Azov, glavnom postrojbom unutar ukrajinske vojske.

Talijanske vlasti optužile su skupinu za gomilanje oružja i planiranje terorističkih napada na civilne i policijske ciljeve u zemlji. Osim toga, talijanska policija prikupila je brojne nacističke i fašističke propagandne materijale, metke, oružje, taktičku odjeću i druge elemente.

Članovi Reda Hagal navodno su održavali “izravne i česte” kontakte preko Telegrama ne samo s postrojbom Azov nego i s neonacističkim ukrajinskim vojnim formacijama Desni sektor i Centuria, “vjerojatno u pogledu mogućeg regrutiranja u redove tih borbenih snaga skupine”, prenose talijanski mediji.

Dok se čini da su nacisti pronašli siguran dom u ukrajinskim oružanim snagama, uhićenja pripadnika Reda Hagal otkrivaju potencijal povratnog udarca od NATO-ovog posredničkog rata u Ukrajini.

“Visoka dostupnost oružja tijekom trenutnog sukoba rezultirat će širenjem nezakonitog oružja u fazi nakon sukoba”, upozorio je glavni tajnik Interpola Juergen Stock.

‘Postrojba Azov financirana od strane Sjedinjenih Država i NATO-a’

Novinarka Lara Logan tvrdi da Sjedinjene Države i NATO financiraju postrojbu Azov. Objasnila je da postrojba Azov ostavlja trag smrti i razaranja u istočnoj Ukrajini. “Zbog toga je Krim htio pripasti Rusiji.” Prema našim vođama, uključeno je samo nekoliko trupa. To nije istina, tvrdi Logan.  

Logan je istaknula da je Ukrajina nekada bila sjedište SS-a i otkrila više o nacističkim vezama postrojbe Azov:

Mislim, na internetu možete pronaći njihove slike kako drže NATO zastavu i svastiku. A u isto vrijeme, njihov vlastiti amblem sadrži crno sunce okultnog, što je bio nacistički SS amblem.”

Logan je zatim povezala ukrajinsku vojsku s postrojbom Azov, rekavši, u cijeloj ukrajinskoj vojsci možete vidjeti to crno okultno sunce na njihovim pancirkama, čak i na vojnicima koji su paradirali pred svijetom kao, znate, takav primjer ukrajinske neovisnosti, duha i plemenitosti.”

Logan izvještava da su Sjedinjene Države i njihove razne obavještajne agencije dugo vremena financirale i naoružavale naciste u Ukrajini. Ona objašnjava da je CIA dala nacistima imunitet od kaznenog progona nakon Drugog svjetskog rata,

CIA pod vodstvom Allena Dullesa zapravo je dala imunitet od kaznenog progona nacistima iz Ukrajine od suđenja u Nürnbergu. Dakle, postoji duga povijest Sjedinjenih Država i naših obavještajnih agencija koje financiraju i naoružavaju naciste u Ukrajini. Ovo nisu, kao, nove neonacističke skupine koje su se pojavile. Ovo su pravi nacisti.”

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp