Na Svjetskom nogometnom prvenstvu počinje plaćanje licem


Visa, FIFA-in službeni tehnološki partner za plaćanje, planira donijeti ono što naziva “inovativnim” biometrijskim tehnologijama plaćanja na Svjetsko prvenstvo u Kataru, koje je imalo spektakularno otvorenje jučer navečer. Očekuje se da će preko milijun nogometnih navijača otputovati u Katar kako bi gledali prvenstvo.

Visa je instalirala 5300 terminala za beskontaktno plaćanje na FIFA-inim lokacijama, čime je Svjetsko prvenstvo u Kataru postalo turnir s najviše mogućnosti plaćanja u organizaciji FIFA-e. Svjetsko prvenstvo daje Visi globalnu pozornicu za testiranje novih tehnologija. U Kataru će Visa pilotirati nekoliko ograničenih pilot projekata koji će prikazati budućnost plaćanja.

Nakon prve registracije neće biti potrebna fizička kartica ili aplikacija za pametni telefon.

Pružatelj usluga plaćanja također će pilotirati instant digitalnu karticu. Nakon skeniranja QR koda, odmah se izdaje digitalna prepaid kartica koju možete pohraniti u mobilni novčanik.

U PR objavi kojim je najavila inovativna plaćanja, viša potpredsjednica i voditeljica grupe GCC u Visi, dr. Saida Jafar, izjavila je: “Kao dugogodišnji partner FIFA-e, Visa želi pružiti nogometnim navijačima iz cijelog svijeta najbolji način plaćanja u Kataru, dok doživljavate uzbudljive nove inovacije kao što je spoj umjetnosti, nogometa i tehnologije u Visa Masters of Movement prostoru. S tisućama terminala za beskontaktno plaćanje, FIFA World Cup Qatar 2022™ obećava da će FIFA biti turnir koji je najpogodniji za plaćanje za više od milijun navijača koji dolaze uživati u čaroliji nogometa.”

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp