Novi Zeland radi digitalni ID novčanik


S Novog Zelanda dolazi vijest o još jednom primjeru pandemije koja se koristi kao izvrstan izgovor za vlasti da uvedu neki novi oblik digitalne osobne iskaznice i promoviraju korištenje takvih alata.

Državni program upravljane izolacije i karantene (MIK), kojim se upravljalo ručnim vođenjem evidencije tijekom pandemije, sada prelazi na softverske alate proizvedene od strane JNCTN-a koji će služiti kao provjera digitalne osobne iskaznice za osoblje MIK-a.

Ubuduće će zaposlenici u karantenskom programu imati certifikate, odobrenja, obuku te će se na taj način pratiti.

Važnost prelaska na digitalni ID novčanik posebno je izražena jer je MIK bio jedna od ključnih komponenti u  radikalnom načinu suočavanja Novog Zelanda s Covidom.

Tijekom pandemije u upravljanje objektima MIK je uključio više od 14.000 ljudi i 650 organizacija.

Navodi se da je beskontaktni alat testiran od strane MIK securityja te da već sada “značajno skraćuje” vrijeme potrebno za poštivanje pravila ulaska i izlaska radnika u spomenute objekte.

Ušteda novca navodi se kao jedna od prednosti svega ovoga – ali samo kao “predviđanje” – postavljanje JNCTN-a trebalo bi novozelandskoj vladi uštedjeti 6 milijuna dolara godišnje smanjenjem “vremena i resursa”.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp