Sada je službeno potvrđeno: Škotska početkom iduće godine uvodi digitalni ID


Početkom 2023. škotska će vlada pokrenuti pilot projekt vlastite platforme za digitalni identitet u suradnji s Disclosure Scotland (agencijom za kaznene evidencije). Pilot će korisnici Otkrivanje Škotske pružiti jedan skup vjerodajnica za prijavu koji mogu pristupiti višestrukim uslugama i online svog potvrdi ID-a. Naravno, radi se o još jednom koraku dalje u kontroli stanovništva od strane globalnih struktura željnih neograničene moći.

Tijekom konferencije Think Digital for Government, šef politike digitalnog identiteta škotske vlade, Gavin Ross, rekao je da će pilot imati dovoljno značajki da bude upotrebljiv (minimalno održiv proizvod) i odatle “naš fokus je na istraživanju načina na koji podržavamo socijalnu sigurnost u Škotskoj i, doista, zdravstvene usluge.”

“Postoje nove beneficije i novi proizvodi koje Social Security Scotland stalno uvodi, a mi također razgovaramo s našim kolegama u zdravstvu o tome kako možemo podržati usluge koje oni pružaju”, dodao je.

Program digitalnog identiteta fokusiran je na tri stvari; sigurna prijava s dvofaktorskom autentifikacijom, ID provjerom i pohranom atributa.

Provjera identiteta trenutno koristi slike dokumenata za provjeru identiteta kao što su vozačka dozvola ili putovnica. Međutim, vlada planira uključiti biometrijske boravišne iskaznice EU-a i koristiti provjeru temeljenu na znanju, kao što su podaci koje posjeduje vlada.

Pohrana atributa omogućuje korisnicima pohranu provjerenih podataka u vlastitom prostoru i njihovo ponovno korištenje za druge usluge.

Ross je rekao da vlada surađuje s vladom Ujedinjenog Kraljevstva, koja razvija platformu za digitalnu identifikaciju One Login.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp