Facebook ukida opciju – Vjerski, politički i seksualni stavovi


Facebook će ukloniti opciju za korisnike da dijele svoja vjerska i politička opredjeljenja, kao i svoju seksualnu orijentaciju na svom profilu, promjena koja će stupiti na snagu početkom prosinca 2022. godine.

Trenutačno korisnici na Facebooku mogu dodavati podatke o svojim političkim i vjerskim uvjerenjima, kao i seksualnoj orijentaciji, no društvena mreža to ukida.

Facebook je objasnio da će ova buduća promjena omogućiti da platforma postane lakša za navigaciju i korištenje.

Kao dio naših nastojanja da olakšamo navigaciju i korištenje Facebooka, uklanjamo nekoliko polja profila:

Interes, Vjerski stavovi, Politički stavovi Adresa – navodi se u priopćenju glasnogovornika.

Šaljemo obavijesti osobama koje su ispunile ova polja, obavještavajući ih da će ta polja biti uklonjena. Ova promjena ne utječe na nečiju mogućnost dijeljenja informacija o sebi drugdje na Facebooku.

Dok je Facebook, jedna od prvih dominantnih društvenih mreža, korisnicima omogućio prikaz širokog spektra informacija na svojoj stranici, novije društvene mreže odlučile su se za minimalistički pristup, s kratkim biografijama za korisnike.

Remont dolazi dok više platformi iz Silicijske doline pokušavaju osvježiti svoje proizvode usred sumornih ekonomskih izgleda. Prošlog je tjedna Meta, kompanija koja posjeduje Facebook i Instagram, otpustila oko 11.000 radnika, 13 posto svoje radne snage.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp