Iznenada preminula vrhunska virologinja koja se zalagala za obvezno cijepljenje

Iznenada preminula vrhunska virologinja koja se zalagala za obvezno cijepljenje

Dr. Almyra Oveta Fuller, 67, izvanredna profesorica mikrobiologije na Sveučilištu Michigan, koja se zalagala za obvezno cijepljenje, iznenada je preminula

Profesorica virologije koji je odigrala znatnu ulogu u zelenom svjetlu za FDA-ino odobrenje za hitnu upotrebu cjepiva protiv Covid-19 iznenada je preminula prošli tjedan.

Dr. Almyra Oveta Fuller, ugledna profesorica mikrobiologije i imunologije na Sveučilištu u Michiganu, preminula je u petak u 67. godini.

Prema izvješćima, Dr. Fuller “preminula je nakon kratke bolesti koja nije povezana s COVID-om”,  ali nema daljnjih informacija o okolnostima njezine smrti.

Dr. Fuller je posljednjih godina radila u Savjetodavnom odboru za cjepiva i srodne biološke proizvode Uprave za hranu i lijekove, koji je odobrio cjepiva protiv COVID-19 i pojačivače u Sjedinjenim Državama za odobrenje za hitnu upotrebu (EUA).

U sljedećem videu iz prosinca 2020. godine Dr. Fuller sudjeluje u raspravi o mogućem odobrenju FDA za EUA za Modernino Covid-19 cjepivo.

Iz ranijih tvitova Dr. Fuller također otkriva da je bila nepokolebljiva zagovornica cjepiva.

Dr. Fuller je podržala dodavanje injekcija Covid-19 na popis obaveznih cjepiva koje preporučuje CDC za učenike javnih škola.

Ovdje ona preporučuje trudnicama cjepivo protiv Covida:

U ožujku 2021. liječnik je tvrdio da su sva tri eksperimentalna cjepiva protiv Covida sigurna i učinkovita.

Dr. Fuller je također gledala na “potpuno cijepljenje” kao na “važan alat u kutiji s alatima za uništavanje ili barem upravljanje suživotom s niskim razinama Covida”.

U drugom tvitu lažno je tvrdila da cjepivo protiv Covida “NIJE genska mRNA terapija”.

Istaknuta virologinja također je izvela “pobjednički ples” nakon što je FDA dala EUA odobrenje za treće docjepljivanje cjepiva protiv Covid-19.

Čini se da je dr. Fuller također bila zabrinuta zbog oklijevanja oko cjepiva u crnačkoj zajednici.

Govoreći za The Michigan Daily u studenom 2021., dr. Fuller objašnjava zašto je glasovala za to da EUA odobri cjepiva protiv Covida za djecu od 5 do 11 godina:

Na temelju podataka predstavljenih za klinička ispitivanja djece u dobi od 5 do 11 godina, kao i učinaka uvođenja Pfizerovog cjepiva tijekom proteklih 10 mjeseci na milijune ljudi, čini se da su dobrobiti daleko veće od rizika. Zato sam glasala za, da to cjepivo bude dostupno roditeljima koji odluče cijepiti svoju djecu. Moje mišljenje nije bilo da ga učinimo obveznim koliko da ga učinimo dostupnim.

Sudeći po profesorovoj glasnoj podršci eksperimentalnim injekcijama, može se pretpostaviti da se pridržavala preporuka CDC-a o cijepljenju i najvjerojatnije je primila do pet doza cjepiva protiv Covida prije svoje prerane smrti.

Nažalost, nemoguće je reći jesu li cjepiva igrala ulogu, budući da nema praktički nikakvih informacija o njezinoj smrti – tako da ćemo ovo morati promatrati kao još jedan misteriozni slučaj Sindroma iznenadne smrti odraslih.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp