Šef izraelske obavještajne službe poručio: Sprema se veliki teroristički napad za Svjetsko prvenstvo u Kataru


Šef izraelske vojne obavještajne službe upozorio je da Iran planira pojačati napade na Saudijsku Arabiju, Izrael i domaću opoziciju kao odgovor na krizu u zemlji.

Izraelci kažu da Iran planira teroristički napad u Kataru tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva kako bi skrenuo pozornost s prosvjeda u njihovoj zemlji, gdje je poginulo više od 350 ljudi.

Što gledamo danas na SP-u: Euforija Hrvata, dva svjetska prvaka i Borjan protiv De Bruynea
Opće ludilo: Saudijac u transu zbog slavlja otkinuo vrata i bacio ih u dvorište VIDEO

“Kako pritisak na Iran raste, iranski odgovor na razne događaje postaje daleko agresivniji”, rekao je šef vojne obavještajne službe, dodajući da Teheran “želi i razmišlja o sabotiranju Svjetskog prvenstva u nogometu u Kataru”.

Oko 1,2 milijuna ljudi posjeti Dohu, uključujući procijenjenih 30.000 Izraelaca koji su mogli prisustvovati nakon što je Jeruzalem sklopio poseban dogovor za ulazak izraelskih turista u Katar.

Šef obavještajne službe također je upozorio da Iran planira napad na Saudijsku Arabiju u nadolazećim tjednima, optužujući Saudijce da se miješaju u situaciju u zemlji.

General bojnik Aharon Haliva upozorio je svijet da Teheran planira napad usred Svjetskog nogometnog prvenstva kako bi stvorio nestabilnost u regiji.

Prosvjed u Iranu traje već duže vrijeme, zbog ubojstva aktivistice Mahse Amini 16. rujna od strane policije.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp