Jacinda Ardern ušla u partnerstvo s Billl Gatesom radi uvođenja digitalnog ID-a


Premijerka Novog Zelanda Jacinda Ardern udružila se s Billom Gatesom kako bi potajno uvela digitalne osobne iskaznice diljem zemlje. Državni vladin program upravljane izolacije i karantene (MIQ) koji je tijekom pandemije upravljao ručnim vođenjem evidencije sada se  prebacuje  na softverske alate proizvedene od strane JNCTN-a koji će služiti kao  provjera digitalne osobne iskaznice  za MIQ osoblje.

Važnost prelaska na digitalni ID novčanik posebno je izražena jer je MIQ bio jedna od ključnih komponenti u rigidnom i često radikalnom načinu suočavanja Novog Zelanda s Covidom. Ne samo to, nego i pristup problemu koji se ogleda u masovnoj operaciji.

Tijekom pandemije koja je uključila više od 14 000 ljudi i 650 organizacija u vođenje MIQ objekata (MIQF). Državna agencija koja stoji iza MIQ-a, Ministarstvo poslovnih inovacija i zapošljavanja (MBIE), bila je zadužena da se pobrine da granični radnici MIQ-a uvijek sastavljaju podatke, a sada se još jednom “pogodnost” spominje kao ključni razlog za promjenu na digitalne osobne iskaznice – navodno su ti radnici morali proći kroz “ručnu” rutinu dokazivanja svoje osobne iskaznice i zdravstvenog statusa, za koju se kaže da se “ponavljala i oduzimala mnogo vremena”.

Uđite u digitalni novčanik. Ovisi o Microsoftovoj usluzi oblaka Azure, a pruža je JNCTN, koji kaže da je to vodeća SaaS platforma koja omogućuje izdavanje vjerodajnica i upravljanje njima u stvarnom vremenu. Rečeno je da je beskontaktni alat koji je testiran od strane MIQ sigurnosti i već “značajno smanjuje” vrijeme potrebno za poštivanje pravila ulaska i izlaska za radnike u navedenim objektima.

Ušteda novca navedena je kao jedna od prednosti svega ovoga – ali samo kao “predviđanje” – implementacija JNCTN-a trebala bi novozelandskoj vladi uštedjeti 6 milijuna dolara godišnje smanjenjem “vremena i resursa”. MIQ ugovor samo je dodatak portfelju državnih klijenata JNCTN walleta, koji bi uskoro mogao uključivati ​​i tražitelje posla.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp