Kina je u novom valu korona terora: Oboren dnevni rekord oboljelih


Kina je u srijedu zabilježila najveći broj dnevnih infekcija korona virusom od početka covid histerije i terora koji je započeo prije gotovo tri godine, pokazali su službeni podaci.

Dana 23. studenog u zemlji je bilo 31.444 novih slučajeva, od kojih je 3.927 bilo simptomatskih, a 27.517 asimptomatskih, objavio je u četvrtak Nacionalni zdravstveni ured.

Brojevi su premašili prethodni 24-satni rekord zaraženih, postavljen 13. travnja, koji je iznosio 29.317 slučajeva.

Peking provodi strogu politiku nulte zaraze Covidom od prvog izbijanja takozvane bolesti u gradu Wuhanu krajem 2019., sa strogim mjerama karantene i širokim testiranjem, ali bez obzira na to “ne sprječava” širenje.

Najveća stopa zaraze ikad zabilježena je u SAD-u – zemlji koja je najteže pogođena korona histerijom – s 1,35 milijuna novih slučajeva u jednom danu u siječnju.

Ranije u studenom, Kina je ublažila neka pravila za borbu protiv virusa, ublažavajući uvjete karantene za one koji ulaze u zemlju i pojednostavljujući sustav za određivanje visokorizičnih područja.

Međutim, sve veći broj slučajeva u gradovima uključujući Peking, Šangaj i Guangzhou potaknuo je vlasti da postrože ograničenja.

U glavnom gradu ljudi sada trebaju negativan rezultat PCR testa stariji od 48 sati za ulazak u trgovačke centre, hotele, vladine zgrade i druga javna mjesta. Škole u Pekingu također su prešle na online nastavu, prema lokalnim vlastima.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp