Milijarder Elon Musk je najavio povratak svih suspendiranih profila na Twitteru


Vlasnik Twittera milijarder Elon Musk obećao je proširiti “opću amnestiju” na neodređeni broj suspendiranih korisnika, tjedan dana nakon što je poništio doživotnu zabranu pristupa platformi bivšem američkom Predsjedniku Donaldu Trumpu.

“Narod je rekao. Amnestija počinje sljedeći tjedan,” objavio je Elon Musk na Dan zahvalnosti.

Izvršni direktor SpaceX-a i Tesle pokrenuo je u srijedu anketu na Twitteru pitajući bi li Twitter trebao “ponuditi opću amnestiju za suspendirane račune, pod uvjetom da nisu prekršili zakon? Od više od 3,1 milijuna korisnika koji su sudjelovali, 72,4% glasovalo je za, a 27,6% glasovalo je protiv.

Otkako je u listopadu 2022. godine kupio Twitter za 44 milijarde dolara, Musk se suočava sa sve većim kritikama zbog otpuštanja stotina zaposlenika i poništenja trajne suspenzije nekoliko računa visokog profila, uključujući bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa nakon sličnog javnog glasovanja.

Dok su kritičari tvrdili da Muskovi postupci potiču govor mržnje, uznemiravanje i dezinformacije, on je odbacio optužbe da je neka vrsta “desničarskog vođe” i inzistirao da Twitter pod njegovim vlasništvom nije zabranio niti jednog ljevičara, čak ni zbog “otvorenih laži”. “

Ostaje za vidjeti koliko bi korisnika moglo biti podvrgnuto amnestiji. Ovaj tjedan platforma je već vratila predstavnicu Marjorie Tailor Greene, čiji je osobni Twitter račun trajno zabranjen početkom siječnja 2022. zbog objavljivanja “dezinformacija” o pandemiji Covid-19. Musk je, međutim, povukao crtu prema Alexu Jonesu, rekavši da “nema milosti” za nekoga tko je iskoristio smrt djece za utjecaj.

Musk je obećao transformirati platformu i pretvoriti je u bastion slobode govora, rekavši da je “važno za budućnost civilizacije” imati digitalni gradski trg na kojem se može raspravljati o širokom rasponu uvjerenja.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp