“Nemam što skrivati”, rekao je Fauci dok je kritizirao online “dezinformacije” na nedavnoj konferenciji za novinare

“Nemam što skrivati”, rekao je Fauci dok je kritizirao online “dezinformacije” na nedavnoj konferenciji za novinare

Dr. Anthony Fauci, koji će uskoro biti umirovljen, iskoristio je ono što bi trebala biti njegova posljednja konferencija za novinare u Bijeloj kući da kritizira “nemilosrdne” internetske širitelje “dezinformacija” o Covidu i rekao da mu nije problem svjedočiti pred Kongresom kada je pod istragom.

Republikanci su osvojili većinu u Zastupničkom domu, a u siječnju će predsjedati odborima Zastupničkog doma.

“Nemam problema sa svjedočenjem… Nemam što skrivati”, rekao je dr. Fauci tijekom briefinga. Dodao je da je već mnogo puta svjedočio. Stručnjak za zarazne bolesti, u Nacionalnom institutu za zdravstvo je 54 godine, a posljednjih 38 godina proveo je na čelu Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti.

Možemo braniti svoj stav i obrazložiti i stajati iza svega što smo rekli, rekao je.

Fauci je rekao da mu je jedino žao tijekom tri godine pandemije što u prvim danima nije bio jasan da će se njegove preporuke promijeniti kako budu pristizali novi podaci i što nije bio dovoljno jak da se suprotstavi, kako je rekao, dezinformacijama o cjepivu.

“Čini se da je druga strana koja samo nastavlja objavljivati ​​dezinformacije neumoljiva u svojim nastojanjima”, rekao je.

Mnogi republikanci kritizirali su Faucija zbog promicanja mjera poput blokada.

Neki republikanci koji se natječu za položaj na izborima u sredini mandata otišli su toliko daleko da su pozvali na istragu protiv Faucija i optužili ga za tajni dogovor s Big Tech platformama za cenzuru.

“Misli da će ostavkom spriječiti odgovornost. On je u krivu. Privest ćemo ga pravdi što je prije moguće”, napisao je na Twitteru predstavnik Arizone Andy Biggs.

Faucijev briefing za novinare u Bijeloj kući bio je pokušaj Bidenove administracije da potakne Amerikance da uzmu dvovalentni booster, za koji tvrde da je učinkovitiji protiv najnovijeg soja COVID-a-19. Samo 13% stanovništva zemlje do sada je uzelo docjepljivanje.

“Kada vidim da se ljudi u ovoj zemlji zbog podjela u našoj zemlji ne cijepe iz razloga koji nemaju veze s javnom zdravstvom, nego zbog podjela i ideoloških razlika, to me kao liječnika boli jer ja ne želim vidjeti da se netko zarazi“, rekao je Fauci.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp