Korisnici Facebooka uskoro neće moći imati profile na toj mreži bez prave slike, podataka i osobne karte

Korisnici Facebooka uskoro neće moći imati profile na toj mreži bez prave slike, podataka i osobne karte

Facebook počinje testirati reakciju korisnika na ono što će uskoro uslijediti, a to je potpuna identifikacija svakog profila, što znači da uskoro nitko neće moći koristiti ovu aplikaciju ako ne koristi svoju fotografiju, svoje ime i prezime i svoju osobnu iskaznicu. Ovime se želi stati na kraj lažnim profilima. Hoće li doista biti tako, hoće li se ovo primjenjivati samo u određenim Facebook opcijama ili se radi o probnom balonu ove tvrtke, pokazat će vrijeme.

Sve u svemu, kako navodi Meta, za provjeru opcije Facebook Dating, od korisnika će se tražiti da uploada video svojeg lica, kako bi dokazao da stvarno ima onoliko godina koliko navodi u postavkama.

Meta će početi provjeravati dob korisnika Facebook Datinga pomoću umjetne inteligencije. To je objavljeno na stranicama tvrtke. Da bi to učinili, programeri su najavili proširenje suradnje s Yoti — uslugom provjere dobi.

Tvrtka će provjeriti dob korisnika u slučajevima kada posumnja da klijent daje lažne podatke o sebi.

Iako Meta nije otkrila detalje o provjeri autentičnosti izvornih informacija, tvrtka je ranije tvrdila da može pratiti komentare na Facebooku jer prijatelji često spominju stvarnu dob autora.

Programeri već testiraju sličnu značajku na Instagramu.

Ako se pokaže da je korisnik lagao o svojoj dobi, tvrtka će od njega tražiti da dostavi dokaz o dobi na jedan od dva načina. Korisnik može odabrati snimanje video selfija u kojem će uhvatiti svoje lice. Zatim se fotografija iz videa dijeli s Yoti radi provjere dobi, a AI (umjetna inteligencija) procjenjuje dob korisnika na temelju crta lica.

Nakon toga se slika briše. Ili, ako korisnik želi, može potvrditi svoju dob učitavanjem svog Facebook ID-a.

Korisnici mogu sami upravljati koliko dugo će se čuvati njihovi osobni podaci, napominju iz tvrtke.

Posvećeni smo osiguravanju da ljudi imaju iskustva primjerena dobi u svim našim tehnologijama, a kao dio ovog rada, testirali smo alate za provjeru dobi i upotrijebili tehnologiju za otkrivanje dobi kako bismo spriječili osobe mlađe od 18 godina da pristupe iskustvima za odrasle.

Meta kaže da su njezini Instagram alati za provjeru dobi već imali utjecaja.

To je rezultiralo razvrstavanjem “stotina tisuća” korisnika u odgovarajuće dobne skupine. Facebook tvrtka tvrdi da je zaustavila 96% tinejdžera koji su pokušali promijeniti svoju dob na više od 18 koristeći ove alate.

A 81% korisnika odlučilo se za Yotin video selfie kako bi dovršili postupak prijave.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp