Novo iznenađenje – Faucijeva kći radila na Twitteru za vrijeme pandemije – Oglasio se i Musk


Izvršni direktor Twittera Elon Musk odgovorio je na objavu na svojoj platformi o informaciji koja se ticala kćeri ravnatelja Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti Anthonyja Faucija, točnije o tome da je ona radila na Twitteru u vrijeme pandemije i najveće pandemijske cenzure.

Što se zapravo dogodilo? Odgovarajući na tweet konzervativnog aktivista i radijskog voditelja Charlesa Kirka koji je podijelio izvješće o Faucijevoj kćeri koja radi na Twitteru tijekom pandemije, Musk je rekao: “Svijet je mali.”

Izvješće koje je Kirk citirao temelji se na Faucijevom svjedočenju od 23. studenoga u tužbi protiv cenzure društvenih medija koju su podnijeli državni odvjetnik Missourija Eric Schmidt i glavni državni odvjetnik Louisiane Jeff Landry ranije 2022. godine. Informacija koja je procurila u javnost o tome da je Faucijeva kći radila na Twitteru u vrijeme najveće pandemijske cenzure zasigurno nije zanemariva.

Faucija su tijekom svjedočenja pitali poznaje li nekoga tko je radio za platformu društvenih medija. Odgovorio je da je bio u komunikaciji s direktorom Meta Platforms Markom Zuckerbergom.

Upitan poznaje li još nekoga tko je radio za platformu društvenih medija osim Zuckerberga, Fauci je rekao: “Pa, osoba koja je radila kao softverski inženjer za Twitter bila je moja kći.“ Gle čuda, ni manje ni više, nego njegova kći.

Zašto je to važno: Dva vladina dužnosnika tvrde u tužbi da su predsjednik Joe Biden i ključni dužnosnici u njegovoj administraciji “dogovarali i/ili prisiljavali društvene mreže da potisnu govornike, stajališta i sadržaj na društvenim mrežama označavajući sadržaj ‘dezinformacijama’ i “pogrešnim informacija.”

Twitter u Muskovom vlasništvu rekao je da više neće označavati niti uklanjati objave koje sadrže dezinformacije o COVID-u-19.

Fauci je pojasnio da njegovu kćer nije zanimalo porijeklo virusa koji uzrokuje COVID-19 te da je prestala raditi za Twitter prije više od godinu dana.

Podsjetimo, Fauci, glavno lice američkog odgovora na COVID-19, nedavno je objavio da se povlači sa svih svojih funkcija.

Pogledajmo još jednom kako je Fauci prikazan u filmu koji je snimljen o njemu, a u kojem je o njemu pohvalno govorila i njegova kći, bivša zaposlenica Twittera.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp