Biden pozvao nebinarnu trans osobu u Bijelu kuću na svečano potpisivanje “Zakona o poštivanju braka”


Predsjednik Joe Biden pozvao je u utorak u Bijelu kuću dobro poznatu trans/nebinarnu osobu koja nastupa za djecu da prisustvuje potpisivanju “Zakona o poštivanju braka”, koji, usput budi rečeno, istospolne brakove stavlja u zakon.

Aktivist ili bolje reći dragtivist – Marti Gould Cummings proslavio je ovaj poziv na Twitteru, a iako svoj račun drži privatnim, Libs of TikTok račun podijelio je Cummingsov status, učinivši ga dostupnim široj javnosti.

“Biti nebinarni trans umjetnik i biti pozvan u Bijelu kuću nešto je što nikada nisam zamišljao da će se dogoditi. Hvala predsjedniku i dr. Bidenu što me pozvao na ovo povijesno potpisivanje zakona. Ako kažem kako sam Vam zahvalan, to naprosto nije dovoljlno kako bih Vam iskazao osjećaje koji me prožimaju ..,” napisao je Cummings na Twitteru podijelivši fotografiju pozivnice Bijele kuće kojom se želio pohvaliti.

Portal Out.com ovim je riječima komentirao Cummingsovu pozivnicu u Bijelu kuću: „Marti Gould Cummings ponovno ispisuje LGBTQ+ povijest.“ Za LGBTQ+ zajednicu ovaj zakon doista predstavlja važan dio povijesti, no i ne samo za tu skupinu ljudi, već i za društvo u cjelini. 

“Tijekom svoje gotovo desetljeće duge trans karijere, Marti je bio redovit na događanjima u svijetu noćnog života, održavajući do 6 redovnih nastupa tjedno”, stoji na njegovoj web stranici.” Oni su rasprodali predstave u 54 Bellowu, Lincoln Center Circus Big Apple, i redovito obilaze svijet s Atlantis Cruises.

Prije samo tjedan dana, Cummings je podijelio sliku sebe odjevenog u ženu okruženog djecom na Trans Queen Story Houru, opisujući to kao “događaj prijatelja obitelji”. Koliko su, pak, njegovi nastupi i način odijevanja primjereni za malodobnu djecu kao publiku, procijenite sami.

„Volim raditi s djecom. Unatoč onome što konzervativci kažu, ovaj obiteljski prijateljski događaj je način da se širi radost te podučava prihvaćanju i ljubavi”, rekao je u svojoj objavi na Instagramu. “Način je to da okupimo ljude. Djeca samo žele čuti svoje omiljene priče…Nastavite širiti mržnju jer ću ja nastaviti širiti radost.”

Nakon pucnjave u noćnom gay klubu u Colorado Springsu, Cummings je govorio u Stonewall Innu gdje je istaknuo kako se nada budućnosti kada će Trans Queen Story Hour biti dopušten bez straha od prosvjeda.

“Živimo u neviđenim i povijesnim vremenima. Ne znam za vas, ali ja ne želim živjeti u neviđenim vremenima. Želim živjeti u vremenima u kojima možemo ići kamo želimo i ne moramo brinuti da će se pojaviti naoružani napadač i oduzeti nam živote. Želim živjeti u vremenu u kojem naša djeca mogu ići u knjižnicu i vidjeti umjetnike kako im čitaju priče bez prijetnje da će se pojaviti prosvjednici.”

Poslušajmo kako Marti objašnjava svoj pogled na život i svoj aktivizam te na koji ga način opravdava:

                           Izvor: Logo TV

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp