Ruska hakerska grupa “Kilnet” izvela cyber napad na FBI


S dobivenim lozinkama moguće je provaliti u mrežu Pentagona, priopćila je grupa “Kilnet”. Ruska hakerska grupa “Kilnet” hakirala je web stranicu američkog Federalnog istražnog biroa (FBI), javljaju “RIA Novosti”.

“BBC je hakiran. Prisluškivana je komunikacija 10.210 zaposlenika u toj organizaciji. Na raspolaganju su nam sve lozinke od online trgovina do zdravstvenih kartica, Google i Apple računa”, napisali su hakeri na svom Telegram kanalu i objavili video prijave FBI-a.

Hakeri su, između ostalog, rekli da su lozinke dobivene tijekom hakiranja stranice također pogodne za unos podataka Pentagona.

Osim toga, predstavnici “Kilneta” objavili su da se vijest brzo proširila na Twitteru.

“Na Twitteru je val vijesti o hakiranju. Ali najbolja stvar je što se ljudima sviđa ova vijest”, naglasili su hakeri.

Tako je, primjerice, voditeljica američkog programa “Weekly Briefing” i dopisnica “OAN-a” iz Bijele kuće, Chanel Rion, podijelila vijest na svom Twitteru, a većina komentara bila je pozitivna.

“Super, kvragu s FBI!”, napisao je jedan od tviteraša.

Prethodno su hakeri “Kilnet” izveli napade na web stranicu Bugarske obavještajne agencije, web stranice 14 američkih zračnih luka, web stranice državnih institucija u Moldaviji, Grčkoj i druge važne internetske stranice u zemljama EU i NATO-a.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp