Urnebesno – Donald Trump izdao svoje digitalne kartice gdje pozira u kostimima super-heroja i prodaje ih po 99$ po komadu


Bivši predsjednik Donald Trump izdao je kolekciju od 45 000 digitalnih kartica, objavio je u četvrtak putem Truth Sociala, stranice društvenih medija koju je osnovao prošle godine.

Prema web-stranici zbirke, Trumpove digitalne kartice za razmjenu sadrže slike predsjednika u stilu sličnom kolekcionarskim baseball kartama. Tokeni, iskovani na Polygonu, koštaju 99 USD i mogu se kupiti eterom (ETH) ili u fiat valuti.

Na kraju procesa naplate, od kupaca se traži da odaberu koliko Trumpovih kartica žele kupiti. Skočni prozor promovira zajamčenu ulaznicu za gala večeru s Trumpom za kupnju 45 NFT-ova odjednom, kao što se vidi na snimci zaslona u nastavku. To bi kupca koštalo 4455 dolara.

CoinDesk - Nepoznato

Kolekcionari koji kupe jednu od digitalnih kartica za razmjenu bit će automatski uključeni u “nagradnu igru” kako bi dobili susret s Trumpom, uključujući zoom poziv, večeru u Miamiju ili koktel sat u Mar-a-Lagu. Kartice za razmjenu imat će obilježja rijetkosti od “jedne” do “2, 5, 7 ili 10 kopija. Nijedna Trumpova digitalna kartica za razmjenu neće imati više od 20 kopija” prema stranici.

Iako je Trump rekao da “nije obožavatelj” kriptovalute u srpnju 2019. , činilo se da je entuzijastično promovirao svoju novu kolekciju. “UZMITE SVOJE KARTICE ODMAH! Samo 99 USD svaka! Bio bi to izvrstan božićni poklon za svakoga. Nemojte čekati. Nestat će, vjerujem, vrlo brzo!” napisao je u objavi na svojoj platformi.

Stranica također sadrži promotivni video od Trumpa, u kojem on izjavljuje: “Svaka kartica dolazi s automatskom šansom za osvajanje nevjerojatnih nagrada poput večere sa mnom. Ne znam je li to nevjerojatna nagrada, ali to je ono što imamo.”

Projekt je isprva dobio kritike na Twitteru, a neki su kolekciju označili kao “prijevaru”. Drugi su primijetili prethodna izvješća o njegovim upitnim naporima prikupljanja sredstava za kampanju 2020. i optužbe za mutno trošenje novca.

Dionice Digital World Acquisition Corp (DWAC), tvrtke za akvizicije posebne namjene (SPAC) koja je sklopila predloženi ugovor o spajanju s Trumpovom tvrtkom društvenih medija, pale su za oko 7% nakon objave.

Iako je ovo prvi službeni NFT projekt predsjednika Trumpa, bivša prva dama, Melania Trump, lansirala je svoju debitantsku NFT kolekciju “Cobalt Blue Eyes ” prije gotovo točno godinu dana.

Collect Trump Cards, stranica koja stoji iza projekta, nije odgovorila CoinDesku na komentar u vrijeme objave.

AŽURIRANJE (15. prosinca 19:15 UTC): Dodani su dodatni detalji o razinama rijetkosti, iskustvu kupnje i videu.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp