Roboti koji pišu umjesto ljudi prijeteći gubitkom posla piscima i novinarima


Ovih dana svi pišu o ChatGPT-u, najnaprednijem chatbotu do sada, pa su ga odlučili testirati i zamolili ga da napiše kratki esej o važnosti stabilne internet veze u hotelima. Naime, ChatGPT poznaje i hrvatski jezik, a Bug piše da je nastao kao kombinacija najboljih dosadašnjih jezičnih modela, treniranih na različitim setovima podataka s preko stotinu milijardi parametara.

U potpunosti prenosimo tekst koji je napisao ChatGPT:

„Stabilan wifi je vrlo važan u hotelima, jer je to jedan od glavnih načina na koji gosti mogu ostati povezani sa svijetom van hotela. Ako wifi nije stabilan, gosti mogu imati poteškoća u pristupanju internetu i komuniciranju sa drugima, što može utjecati na njihovo zadovoljstvo boravkom u hotelu.

Osiguranje stabilnog wifi-a također može imati pozitivan utjecaj na poslovne goste. Ako poslovni gosti ne mogu pristupiti internetu ili imaju prekide veze, to može utjecati na njihovu sposobnost da obavljaju poslove i ostvare ciljeve koji su im postavljeni za vrijeme boravka u hotelu. To može dovesti do smanjenja zadovoljstva gostiju i utjecati na njihovu želju da se ponovno vrate u isti hotel u budućnosti.

Stabilan wifi također može pomoći hotelima da poboljšaju svoj marketinški potencijal. Dostupnost stabilnog wifi-a može biti važan faktor za goste pri odlučivanju o tome u koji hotel će se smjestiti. Ako hotel ima stabilan wifi, to može biti atraktivna značajka koja privlači goste i povećava njihovo zadovoljstvo boravkom u hotelu.

Ukratko, stabilan wifi je važan za hotel jer omogućava gostima da ostanu povezani sa svijetom van hotela, što im može pomoći da obave poslove i da se osjećaju zadovoljnima boravkom u hotelu. Osiguravanje stabilnog wifi-a također može pomoći hotelima da poboljšaju svoj marketinški potencijal i da privuku više gostiju.“

Kao što možemo pročitati – tekst je posve korektan i razumljiv. Kako će ovako napredni jezični modeli utjecati na đake i pisanje školskih zadaćnica već slutimo, a učiteljima možemo samo iz daljine dati podršku. Novinarima i piscima, kako se čini, također prijete roboti, kao i brojnim ostalim zanimanjima vezanima uz pisanje. Tehnologija napreduje brzinom svjetlosti…

Izvor: bug.hr, openai.com/blog/chatgpt/

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp