Klimatski teroristi u Beču ispustili gume na automobilima i umalo izazvali smrtonosnu prometnu nesreću

Klimatski teroristi u Beču ispustili gume na automobilima i umalo izazvali smrtonosnu prometnu nesreću

Jedna od klimatskih terorističkih organizacija financiranih iz inozemstva koja navodno “spašava klimu” su Tire Extinguishers. Ovih su dana opet udarili u Austriji i ispustili zrak iz gume na terenskim automobilima. Jedan od vozača je to prekasno primijetio, htio je zakočiti i proklizao. Naletio je na pješaka i pribio ga uza zid.

U pravnom žargonu, proces se naziva “prihvaćanje s odobravanjem”. Teroriziranjem parkiranih vozila, koja se ispuhavanjem jedne ili više guma onesposobe za vožnju, ozbiljne prometne nesreće – uključujući ozljede ili čak smrt – prihvaćaju se s odobravanjem. Naravno, netko može tvrditi da je vozač dužan obići svoje vozilo kako bi pregledao ima li oštećenja. Ali tko to zapravo radi? To nije nužno vidljiva stvarnost života, kao što svi znamo.

Dapače, bilo je jasno i proračunato od samog početka da prije ili kasnije vozač automobila neće primijetiti štetu na svom vozilu. Vjerojatno osoba u žurbi ili netko bez previše osjetljivosti – jer možete osjetiti probušenu gumu vrlo brzo, čak i ako možda ne kada izađete s parkirnog mjesta.

Upravo se to dogodilo u Vienna-Döblingu. Vozaču mercedesa teroristi su ispuhali gumu. Može se pretpostaviti da se nije radilo o nekom od luksuznih SUV-ova s ​​ukrajinskim tablicama, kojih je na stotine parkiranih diljem gradske četvrti Beča, već o automobilu starosjedilačkog građanina koji je, kao što je poznato, puno više vjerojatno da će biti uznemiravani.

Vozač je tek na ulici primijetio da nešto nije u redu i pritisnuo kočnicu. Prema pisanju tabloida, automobil je danas proklizao. Tome mogu pridonijeti i ekstremno niske temperature, jučer je ponegdje bilo manje od minus deset stupnjeva. Vozilo je izletjelo na nogostup, udarilo pješaka i odbilo ga u zid. Od parkirališta do mjesta nesreće prešao je samo 400 metara.

Šokirani pješak rekao je da nije ozlijeđen i odbio je liječničku procjenu ili pomoć. Naravno, moglo je ispasti i puno drugačije, od paraplegije do smrti, sve je moguće ako vozilo teško nekoliko tona nekoga pribije u zid. U narodu se kaže da je moralo biti uključeno mnogo anđela čuvara.

Novine Today citiraju bečku policiju koja je izjavila da neće ništa poduzeti protiv aktivista jer se ispušta samo zrak i nema materijalne štete. Očito tamošnji službenici nisu upoznati s važećim kaznenim zakonima države Austrije. 

Blaga optužba bila bi ometanje posjeda (§ 339 ABGB). Međutim, to se mora prijaviti privatno. Nešto prikladnije, § 89 StGB, ugrožavanje fizičke sigurnosti:

  • 89. StGB – ugrožavanje fizičke sigurnosti 

Svatko tko namjerno, iz krajnje nepažnje (§ 6. st. 3.) ili iz nehaja izazove opasnost za život, zdravlje ili fizičku sigurnost druge osobe pod okolnostima opisanim u § 81. st. kaznit će se novčanom kaznom do 180 dnevnih stopa.

Mogao bi se primijeniti i paragraf prisile § 105 StGB, koji se također protivi takozvanim klimatskim naljepnicama. Ali ljudi u Austriji će vjerojatno morati ozbiljno stradati prije nego što vlasti pristanu zaštititi građane od opasnih, kultnih klimatskih histeričara koji su osnovali razne kriminalne organizacije. Odjel zelenog pravosuđa radije goni ljude s “pogrešnim” i suprotnim mišljenjima. U svakom slučaju, nadovezat ćemo se novinarskim upitom misle li policija i državno odvjetništvo doista ozbiljno da ne počine bilo kakve radnje progona.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp