Ministarstvo zdravstva u Portugalu preporučuje zdravstvenim radnicima da paze na znakove miokarditisa i perikarditisa kod djece

Ministarstvo zdravstva u Portugalu preporučuje zdravstvenim radnicima da paze na znakove miokarditisa i perikarditisa kod djece

Zdravstvene vlasti Portugala danas su objavile nova alarmantna upozorenja na svojim službenim web stranicama po kojima se može zaključiti da itekako postoje rizici vezani uz cjepivo koje vladajuće strukture naprosto više ne mogu ignorirati.

Naime, Ministarstvo zdravstva u Portugalu preporučuje zdravstvenim radnicima da paze na “znakove miokarditisa i perikarditisa kod djece” prvih 14 dana nakon primjene Pfizerovog cjepiva protiv Covida.

Zdravstvenim djelatnicima se također savjetuje da se, kad god je to moguće, trebaju pridržavati razmaka od dva tjedna između primjene drugih cjepiva, neovisno o vrsti cjepiva.

Nacionalni mediji su izvijestili da je relativno mali broj roditelja prihvatio ponudu novih cijepljenja iliti docjepljivanja svoje djece.

Omicron je postao vrlo blag; percepcija rizika od Covid-19 drastično se smanjila od prošle zime; ljudi također znaju da cijepljenje nije način da se izbjegne infekcija, tako da se navala na cijepljenje drastično smanjila.

Sama činjenica da vlasti konačno prihvaćaju rizike povezane s cjepivom (barem kada je riječ o cijepljenju djece) korak je naprijed u odnosu na opsežne tvrdnje iz prošlosti koje su se ignorirale.

Podsjetimo, u Ujedinjenom Kraljevstvu, konzervativni zastupnik Andrew Bridgen pozvao je na potpunu obustavu mRNA cjepiva protiv Covida uz obrazloženje da postoji “neviđena šteta” i gotovo nikakva “korist” od cjepiva.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp