Rob Roos poručio Elonu Musku – Divim se Vašoj hrabrosti da unesete transparentnost u Twitter


Nizozemski član Europskog parlamenta Rob Roos progovorio je o cenzuri iz svog ugla. Njega ne zanimaju dezinformacije za vrijeme Covid pandemije o kojima razglabaju i za kojima tako marljivo tragaju ostali članovi EU parlamenta, već dezinformacije koje su do građana dolazile od strane vlada, jer upravo su njihove dezinformacije u kombinaciji s orkestriranom cenzurom koju su moćnici provodili uz svesrdnu pomoć i blagonaklonost tehnoloških divova bacile građane svijeta na koljena.

Evo što je Rob Roos u svom javnom obraćanju poručio Elonu Musku:

“Moje ime je Rob Roos. Član sam Europskog parlamenta i član specijalnog Odbora za Covid pandemiju. Mnogi od mojih kolega voljeli bi dobiti uvid u širenje dezinformacija za vrijeme Covid-a-19. Ja se s njima slažem, ali ne iz istog ugla. Po meni je jedna od glavnih karakteristika Covid-19 pandemije bila upravo cenzura i dezinformacije od strane vlada.

Ovdje mislim na dezinformacije u vezi opasnosti predmetnog virusa, na dezinformacije u vezi prednosti zaključavanja i restrikcija, na dezinformacije u vezi učinkovitosti cjepiva. Big Tech tvrtke odigrale su ključnu ulogu u svemu tome. Brutalno su cenzurirali informacije, brisali račune znanstvenicima s kojima se nisu slagali i utišavali i zamračivali sve kritičke glasove.

Ljudi imaju pravo znati što se dogodilo i koje su odluke bile donesene. Duboko se divim Vašoj hrabrosti da unesete toliko potrebnu transparentnost u odluke Twittera u ovom trenutku i zbog toga Vas pozivam da podijelite s nama analizu Vaših saznanja o saslušanju u Europskom parlamentu. U vrijeme krize, mi saznajemo koliko je zapravo jaka naša demokracija.

Za vrijeme Covid-19 pandemije, cenzura je predstavljala ozbiljnu prijetnju otvorenoj diskusiji o činjenicama koja bi trebala postojati u jednoj demokraciji. Trebali bismo naučiti nešto iz ovoga. S Vašim znanjem, vjerujem da možete imati važnu ulogu u jačanju naše demokracije i naših temeljnih prava. Kako Vi uvijek kažete – moć pripada ljudima. Radujem se razgovoru s Vama, bilo u virtualnom, bilo u stvarnom životu. Sve najbolje želi Vam Rob Roos.“

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp