Sean Penn – Necijepljeni ljudi su kriminalci koji bi trebali biti pritvoreni u kućama


Hollywoodski glumac Sean Penn izjavio je da necijepljene ljude smatra kriminalcima koje bi trebalo lišiti slobode kretanja i ostaviti ih bez posla, kada se već usuđuju dovesti u pitanje mainstream narativ. Po njemu bismo svi trebali razmišljati i djelovati u istom smjeru – u prijevodu – kako nalaže sustav. Svi bismo, dakle, bespogovorno morali biti poslušnici.

Ovo je jedan od rijetkih primjera krajnje neprimjerenog javnog govora jedne poznate osobe. Sramotno. S time što je izjavio Sean Penn najviše je rekao o samome sebi. Kada netko vrijeđa i ponižava druge ljude kako bi uzvisio sebe – sve ono što je izrekao vraća se njemu. Malo je reći da je ovo bio njegov novi biser, jer ovo nije nimalo smiješno, već zastrašujuće da se ovakvim ljudima daje medijski prostor da baljezgaju koješta i otvoreno šire mržnju i netrpeljivost među ljudima. Prestrašno. Kada je netko prirodno ograničen, očito mu nema pomoći. 

62-godišnji glumac svoje je diskriminirajuće komentare dao tijekom intervjua za Extru. Kada ga je novinarka upitala što on misli o “retorici protiv cjepiva”, Penn je odmah kao iz topa izjavio sljedeće:

“To je kukavičluk uvjerenja. Mislim da je to nespremnost da se uključimo u kulturu zdravog razuma. To mi se u ovom trenutku zapravo čini kriminalnim.

Stvarno smatram da bi, ako se netko odluči ne cijepiti, trebao odlučiti ostati kod kuće. Ne ići na posao. Ne imati posao. Sve dok svi plaćamo za ove ulice, moramo se sigurno voziti po njima. I stoga se samo nadam da će se način razmišljanja promijeniti.”

Kao što možemo vidjeti iz ovog primjera krajnje nepromišljenog javnog govora koji će učiniti trajnu štetu imidžu ovog hollywoodskog glumca, diskriminacija je nekim ljudima navrh jezika, dovoljan je samo mali poticaj da se pokažu kakvi su i da iz ormara izađe njihova želja za ponižavanjem drugih ljudi. Jednom riječju – užas. Nekima nekad omiljeni glumac Sean Penn sada je u trenu postao najomraženiji. 

Njegovi su javni nastupi u posljednje vrijeme iznenađujuće prizemni i na neki način prozirni. Kao da uvijek želi biti naglašeni i istureni dio glavnog i nametnutog narativa.

Sjetimo se ovom prigodom i njegova pompoznog i medijski popraćenog velikodušnog poklanjanja jednog od svojih Oscara ukrajinskom predsjedniku Zelenskom koji mu je zauzvrat u ime Ukrajine poklonio neki orden časti nakon čega su se njih dvojica zajedno fotografirali kao da se radi o povijesnom susretu koji će promijeniti svijet. Tresla se brda, rodio se miš. 

Sve je to samo još jedna jeftina i pomno isplanirana hollywoodska predstava za mase i propaganda mainstreama u kojoj i političari i takozvane zvijezde, kao što vidimo iz priloženog, uvijek rado sudjeluju. Očito ne bez razloga…

Izvor: Extra, The Sun, Twitter

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp