Milijarder Bill Gates kritizirao Muskovo upravljanje Twitterom


Intuitivni pristup milijardera Elona Muska vođenju platforme društvenih medija Twitter “pomiče stvari prema naprijed“, izjavio je u utorak 20. prosinca, suosnivač Microsofta milijarder Bill Gates pomalo ironično, jer je vidno nezadovljan politkom Elona Muska kojega u posljednje vrijeme često kritizira zahtijevajući veću cenzuru na društvenim mrežama općenito. “Mislim, svakako, situacija s Twitterom potiče neke stvari. Umjesto objektivnog niza mjera koje s valjanim razlogom provodi široka skupina ljudi, ovdje na neki način vidite aktivno zalaganje za jedan potpuno drugačiji pristup.”

Prema Gatesu, platforme društvenih medija trebale bi dati prioritet suzbijanju kruženja informacija koje destabiliziraju javnu sigurnost. Tim je svojim riječima Bill Gates pokazao da se otvoreno zalaže za cenzuru koja njega i njemu slične štiti od bilo kakvih kritika i suprotnih mišljenja. 

“Platforme društvenih medija  trebale bi se usredotočiti na sadržaje koji na ovaj ili onaj način potiču nerede ili dovode do velikih pogrešnih predodžbi o sigurnosti cjepiva ili maski ili sličnih stvari”, dodao je Bill Gates, dajući svima do znanja da se po njemu cjepiva i maske ne smiju dovoditi u pitanje.

U ponedjeljak 19. prosinca Musk je pokrenuo anketu na Twitteru pitajući korisnike treba li podnijeti ostavku na mjesto glavnog izvršnog direktora (CEO) platforme društvenih medija i obećao da će se pridržavati rezultata glasovanja.

U anketi je sudjelovalo preko 17,5 milijuna korisnika. Oko 57,5% korisnika glasalo je za Muskovu ostavku, dok je samo 42,5% glasalo protiv.

Prije nego što je najavio neformalnu anketu o svom potencijalnom odlasku s mjesta šefa Twittera, milijarder Elon Musk je tvitao da će se od sada “glasovati za velike promjene politike” na platformi društvenih medija.

Krajem mjeseca listopada, Elon Musk je dovršio 44 milijarde dolara vrijednu kupnju Twittera, američke tvrtke osnovane 2006. godine sa sjedištem u San Franciscu u Kaliforniji.

Nakon preuzimanja, Musk je reorganizirao svakodnevne operacije tvrtke, uključujući i otpuštanje rukovoditelja Twittera odgovornih za privatnost platforme, kibernetičku sigurnost i cenzuru, kao i oko dvije trećine Twitterovih zaposlenika.

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp