Novo opravdanje za epidemiju infarkta: ljudi zaboravljaju na ravnomjerno disanje prilikom čišćenja snijega


Masovna prekomjerna smrtnost zabilježena je u svim zemljama gdje se provodilo cijepljenje protiv Covid-19. Srčani udar često stoji iza iznenadne i neočekivane smrti mladih ljudi. Dok njemački časopis Focus sada kao razlog sumnja na “pogrešno disanje prilikom čišćenja snijega”, mnogi mediji vide općenito veći rizik od srčanog udara u zimskim hladnoćama. Isto se to događalo i ljeti, no tada je to navodno bilo zbog ljetnih temperatura i klimatskih promjena.

Dok WHO inzistira na tome da je prekomjerna smrtnost općenito posljedica klimatskih promjena, ovaj izgovor zapravo ne funkcionira u iznimno hladnom prosincu. Čini se da je ovogodišnja zima bila toliko hladna i snježna da po prvi put nakon mnogo godina nije pokušana prijevara o “najtoplijem mjesecu u povijesti”.

Sada njemački časopis Focus ne objašnjava da se strašne, ponekad i kobne nuspojave javljaju kao rezultat eksperimenta cijepljenja mRNA. Ne, jer pozadinu “čudnih i neobjašnjivih” smrti još jednom treba prikriti. Ovoga puta raščišćavanje snijega služi kao izgovor. Da, tko ih ne poznaje, desetke tisuća mrtvih na lopatama snijega, godinu za godinom. 

Tri savjeta koja su stvarno učinkovita

Morate izbjeći tri pogreške kako biste spriječili srčani udar dok čistite snijeg . Prije svega, trostruko provjereni, ugledni i neovisni novinari obavještavaju da je faktor rizika jedan “prehlada”. Zimi, tko bi rekao? Ako se krvne žile suze zbog zimske hladnoće, postoji opasnost od srčanog udara. Točka dva, “pogrešno disanje”. Znaš, kad si jednom krivo disao, već – bum! – Srčani udar. Ne treba zadržavati dah kad se naprežete, objašnjava gospođa u pomno izrađenom videu Focus servisa. Zapamtite to! I treće, “jutarnje čišćenje snijeag”. To je toliko iscrpljujuće da postoji rizik od srčane aritmije i ventrikularne fibrilacije. Razumijete?

Jednako su zabavne izjave koje u sklopu kampanje opsjedaju cijelo njemačko govorno područje medija. Primjer za to je Schweizer Blick , predstavnik mnogih drugih koji izvještavaju gotovo identično:

Zimska hladnoća dovela bi do povećanog rizika od srčanog udara. Naravno, hladnoća nije sama u tome.  Ljetne vrućine jednako su opasne kao i hladni tuševi, topli tuševi, previše veselja i slično. Ljubazno, gledište stavlja u perspektivu da to utječe samo na ljude koji su već pod povećanim rizikom, poput dijabetičara, pacijenata s visokim krvnim tlakom i pušača.

Od početka 2021., međutim, čini se da je iznenadna i neočekivana smrt zahvatila sve, uključujući nepušače, osobe s normalnom razinom šećera i normalnim krvnim tlakom. Čini se da vrlo često pogađa mlade sportaše bez ikakvih prethodnih bolesti. To se zove “iznenadna smrt odrasle osobe”. Ali idi dalje, jer nema se što vidjeti niti o čemu pričati, ovo je nova normala.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp