Zastrašivanje klimatskim promjenama: “Klimatska katastrofa” koja će dovesti do ekonomskog kolapsa


Klimatski fanatici na sve načine pokušavaju nacrtati nove horor scenarije po zidu, kako bi progurali svoju destruktivnu agendu. To se odnosi i na nedavno upozorenje o gospodarskoj krizi 2050. godine zbog klimatskih promjena.

Prije samo nekoliko desetljeća, klimatski alarmisti upozoravali su da će Arktik biti bez leda do ranih 2000-ih. Scenarij koji se, s jedne strane, do danas nije niti približno dogodio, a s druge strane vjerojatno se neće dogoditi ni sljedećih godina. Naprotiv, područje oko Sjevernog pola navodno postaje malo hladnije. Izračuni također pokazuju da otopljena voda s Arktika, Antarktika i ledenjaka dovodi do godišnjeg porasta razine mora od samo oko 1,2 milimetra godišnje. I to s trendom pada.

Zajedno s toplinskim širenjem vode, govorimo o 2,5 milimetara godišnje. Prema konzervativnim procjenama, do 2050. godine iznosit će do 8 centimetara. Dakle, ne previše i daleko od scenarija dramatične katastrofe klimatskih fanatika. Dramatičan porast razine mora predviđao se, naravno, desetljećima – nikada se nije dogodio. Cijele zemlje trebale su nestati pod vodom – ništa od toga nije bila istina.

Ali sve pogrešne pretpostavke zadnjih desetljeća i korištenje netočnih mjernih metoda ne sprječavaju ove fanatike da sada upozoravaju na goleme negativne ekonomske učinke navodne “klimatske katastrofe”. Prema izvješću Oxford Economicsa, predviđa se da će se globalno gospodarstvo smanjiti za katastrofalnih 15 posto do 2050. ako se “trenutni trendovi emisija” ne preokrenu i globalne temperature porastu za 2,2 stupnja Celzijusa do sredine ovog stoljeća. Čak je i ova pretpostavka vrlo smjela, budući da se temelji na uglavnom neupotrebljivim mjerenjima .

Ipak, klimatski fanatici pokušavaju nacrtati vraga na zidu. Ako se klimatske promjene nastave sadašnjim tempom ili čak promaše cilj Pariškog sporazuma od 1,5 stupnjeva Celzijusa, tvrde oni, veliki dijelovi svijeta mogli bi postati nenastanjivi. To bi dovelo do velike ljudske patnje, masovnih migracija iz toplijih u hladnije zemlje i kolapsa globalnog ekonomskog sustava. Zvuči zastrašujuće, ali temelji se na pogrešnim i ideološki manipuliranim klimatskim modelima. I sve to za provedbu globalne klimatske diktature…

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp