Ruska video čestitka Europljanima – Sretan vam antiruski Božić!


Ruska televizija Russia Today, koju je Zapad cenzurirao, objavila je snimku “božićne čestitke” Europljanima, odnosno svojevrsnu parodiju na trenutnu situaciju koja mnogima neće biti nimalo smiješna, jer je Europa pogođena teškom krizom, a brojni ekonomski stručnjaci kažu da najgore tek slijedi. Snimku je na Twitteru objavio Francis Scarr, novinar BBC-ja koji prati ruske državne medije.

“O, moj Bože. Ruska državna televizija ima božićnu poruku za Europljane”, napisao je na Twitteru Scarr uz predmetni video. Pogledajmo o čemu se radi.

Video prikazuje tri Božića u jednoj obitelji u Europi (2021.,2022. i 2023. godine). Tako RT u spotu najprije prikazuje Božić 2021. u obiteljskoj kući u Europi s puno lampica koje svijetle na božićnom drvcu. Roditelji svojoj oduševljenoj kćeri daruju hrčka za Božić. Zatim je prikazan ovogodišnji Božić (2022.) u kojem je ista obitelj ozbiljnih izraza lica u polumraku, a otac pomoću kotača hrčka pokreće božićnu rasvjetu.

No, RT zamišlja još mračniju budućnost Europe za Božić 2023., kada otac i kći sjede za svečanim stolom u šeširima i kaputima, a majka poslužuje hranu koja izgleda u nejestivo. Ocu u ustima odjednom nešto zapne, bude mu čudno i shvati da u ruci drži mašnicu od hrčka kojeg su 2021. godine poklonili svojoj kćeri. Majka, vidjevši to, daje mu znak da šuti kako kći ne bi saznala. Vrlo morbidno. Video završava porukom: “Sretan vam antiruski Božić! Ako vam mediji ne govore kamo to ide, RT je dostupan putem VPN-a.”

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp