Stefan Leonhardsberger urnebesnim imitacijama hoda svjetskih političara osvojio virtualni svijet


Svestrani umjetnik i vrstan imitator Stefan Leonhardsberger ovih je dana postao hit na društvenim mrežama oduševivši virtualni svijet svojim urnebesnim imitacijama hoda poznatih političara, a kada nešto postane viralni hit, tada poželimo saznati nešto više o tom čovjeku koji je za to zaslužan, zar ne?

Ako se pitate – je li Sttefan glumac, pjevač, kabaretist? Ukratko, ako želite klasificirati Stefana Leonhardsbergera, teško ćete to moći, jer on je svestran i nadasve nepredvidiv umjetnik. Možete zaboraviti na uobičajene žanrove – toliko su raznovrsni projekti ovog simpatičnog Austrijanca, rođenog 1985. godine. Bilo da obrađuje pjesme Yunga Hurna, transformira se u egzistencijalno pretučenog policijskog konja ili glumi apokalipsu Mühlviertlerove šljunčane jame u deset uloga, jedno je odmah jasno: ovaj čovjek definitivno voli transformaciju.  

“Želim ponovno otvoriti cabaret mladoj publici”, ističe Leonhardsberger, sažimajući svoju osobnu misiju. “Tradicionalni cabaret je postao rigidan žanr i  to moramo promijeniti. A tijelo, pjevanje, ples – sve je to za mene dio toga. Sebe vidim kao svojevrsnog estradnog umjetnika.” Kao umjetnik ima želju neke tradicionalne oblike umjetničkog izražavanja modernizirati i prilagoditi vremenu u kojem živimo.

Odrastao je u Lasbergu blizu Freistadta, a kazalište ga je zanimalo od malih nogu. „Nakon završene srednje škole profesorica mi je rekla: ‘Stefane, ti ne znaš ništa drugo osim glume’“, govori, pa je Leonhardsberger to potom i studirao na Sveučilištu Anton Bruckner u Linzu. Godine 2010. pjevao je pjesme Johnnyja Casha na audiciji u Stadttheater Ingolstadt i bio angažiran na licu mjesta.

Slijede filmske i televizijske uloge na BR, ARD i ORF. Istodobno, Leonhardsberger je s autorom Paulom Klambauerom razvijao scenske programe, poput satiričnog recitala Da Billi Jean is ned mei Bua ili bendovskog projekta Stefan Leonhardsberger and the Pompfüneberer, koji su dosad oduševili 45.000 gledatelja u južnoj Njemačkoj.

Stefanove snimke hoda poznatih političara osvojile su društvene mreže, nudeći nam u ova siva vremena potrebnu dozu smijeha. Svi ti političari svojim držanjem obično pokušavaju odati dojam neke veličine, ne želeći se odreći te svoje aureole, a Stefan ih je sve od reda svojim imitacijama tako lijepo demaskirao u trenu im oduzevši svu veličinu i sve aureole, da mu jedino možemo čestitati i zahvaliti mu što nas je tako lijepo zabavio i nasmijao.

I, nije Stefan bez razloga izabrao baš karakterističan hod za svoje imitacije. Jesmo li svjesni da naš hod nevjerojatno puno govori o nama i našem karakteru, kao uostalom naš govor tijela u općenitom smislu čega je hod neizostavan i vrlo važan dio.

Ponekad to zaboravljamo, ali način na koji se netko kreće doista je znakovit u smislu prepoznavanja čovjekove prirode i karaktera. Stefan je u svojim imitacijama bio vrlo temeljit, uključivši, uz nečiji karakterističan hod i tipične geste te mimiku lica političara čije je karaktere tako zorno prikazao svojom neverbalnom komunikacijom.

Izvor: http://www.stefanleonhardsberger.com/stefan/ , YouTube

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp