Vidi ti njega – Justin Trudeau kao mladi prosvjednik i aktivist


Nismo ni znali da u Justinu Trudeau spava revolucionarni duh gorljivog mladog prosvjednika koji prosvjeduje protiv vlasti, dok nismo vidjeli ovu snimku. Vidi ti njega kao mladog prosvjednika kako prosvjeduje protiv moćnika. Jučer prosvjednik protiv nepravedne vlasti, a već sutra i sam vlast koja čini nepravdu. Tako to rade licemjeri svjetske klase bez imalo krzmanja.

Hrabar, odlučan, Justin diže svoj glas protiv vlasti derući se u megafon, kako bi nešto kasnije u životu i sam postao ta zločesta vlast protiv koje će prosvjedovati na tisuće ljudi. Koliki licemjer moraš biti da se pozivaš na neku pravednost, da vladu prozivaš „za nepoštivanje zakona“, kako bi kada sam dođeš na vlast putem tendenciozno izabranih i donesenih zakona tlačio vlastiti narod nanoseći mu stravične nepravde svojim represivnim mjerama u ime zaštite zdravlja.

Ali, nismo zaboravili, važno da je sve po zakonu, zar ne, Justine? Ostao si dosljedan, svaka ti čast. Jedino mijena stalna jest i svatko se može promijeniti, ali neke se stvari očito nikada ne mijenjaju, a jedna od tih stvari koje se nikada ne mijenjaju je generiranje nepravdi od strane vlasti. I kada krši dobre zakone i kada donosi one loše zakone i nadasve nepravedne po narod, svaka vlast svjesno i namjerno proizvodi krize (s kojima u paketu idu očaj i ogorčenost), nezaposlenost, bijedu i sve ostale opakosti s kojima taj isti narod poslije mora živjeti i biti žrtva istih htio on to ili ne.

Nevjerojatno je kako neki ljudi ne vide ili možda ne žele vidjeti da su na vlasti i u institucijama diljem svijeta same marionete, te jadne lutke na koncima moćnika koje plešu onako kako ih moćnici povlače. Zubima se drže za te konce koji im život znače i plesat će bilo kakav ples kako bi njima bilo dobro, a narod kojega predstavljaju nije im na kraj pameti. Nikome od njih. Čast rijetkim iznimkama.

Donosimo vam snimku mladog Justina Trudeaua koji prosvjeduje protiv vlade zbog, gle čuda, ‘nepoštivanja zakona’. “Tako nam je drago što smo danas ovdje kako bismo jasno i glasno poručili da ova vlada ‘zakona i reda’ ne poštuje zakon!” – poručuje Justin iz svoje mladosti.

Vidjevši to, odmah smo pomislili kako bi mu možda bilo najbolje da se danas pogleda u ogledalo i prisjeti tih svojih riječi koje je izrekao te da se pritom upita – jesam li činio dobro kada sam po vrlo dvojbenim zakonima za vrijeme pandemije i ‘Konvoja slobode’ tlačio svoj vlastiti narod?

Jesu li zakoni uistinu jedino vjerodostojno mjerilo za pravdu i kakav argument uopće zakoni kao takvi mogu biti za opravdavanje nečijih (ne)djela, kada znamo što se sve po zakonima činilo, odnosno koliko se nepravdi činilo ljudima po zakonima u bogatoj povijesti svijeta?

Svatko tko je na vlasti može se u bilo kojem trenutku sjetiti neke opakosti koju želi činiti ljudima te donijeti neki prigodan zakon koji će mu bez problema omogućiti realizaciju iste. Prestrašno. Jedino što možemo zaključiti je to da je vlast kao takva oduvijek bila i ostala vrlo opasna igračka ako je u rukama krivih ljudi. A od ove garniture koja je sada na globalnoj pozornici svi nam se čine jednako opasnim ljudima po sve nas na lokalnoj i globalnoj razini. Nikad ne znaš što im sve može pasti na pamet i kakvim nas sve novim pravilima ‘novo-normalnog’ ponašanja u ime tko zna čega mogu već sutra nagraditi… Do tada, uživajmo u miru. Dok se vladajući odmaraju od svog nerada, građani barem imaju malo mira i mogu odahnuti od neugodnih iznenađenja koja nam spremaju naše marionete po nalogu svjetskih moćnika. 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp