Podaci o 400 milijuna korisnika Twittera navodno se prodaju na crnom tržištu


Podaci o 400 milijuna korisnika Twittera, koji sadrže privatne e-mailove i povezane telefonske brojeve, navodno su stavljeni na prodaju na crnom tržištu.

Obavještajna tvrtka za kibernetički kriminal Hudson Rock istaknula je “vjerodostojnu prijetnju” putem Twittera, u kojoj netko navodno prodaje privatnu bazu podataka koja sadrži podatke za kontakt 400 milijuna Twitter korisničkih računa.

“Privatna baza podataka sadrži poražavajuće količine informacija uključujući e-mailove i telefonske brojeve korisnika visokog profila, kao što su AOC, Kevin O’Leary, Vitalik Buterin i drugi”, priopćila je tvrtka Hudson Rock.

Iz tvrtke su rekli da, iako nisu u mogućnosti provjeriti tvrdnje hakera koji su im dostavili informacije, “neovisna provjera samih podataka čini se legitimnom”.

Sigurnosna tvrtka DeFiYield također je pogledala 1000 računa koje je haker dao kao uzorak i potvrdila da su podaci autentični. Do hakera je došao i putem Telegrama i primijetio da ondje aktivno čekaju kupca.

Ako se utvrdi da je točna, povreda bi mogla biti značajan razlog za zabrinutost za korisnike Twittera, posebno one koji rade pod pseudonimima.

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp