Bivši ruski predsjednik Medvedev zamišlja Elon Muska kao budućeg predsjednika SAD-a


Milijarder Elon Musk odgovorio je na tweet bivšeg ruskog predsjednika Dmitrija Medvedeva, u kojem predviđa da će se SAD raspasti nakon građanskog rata i da će izvršni direktor Twittera postati predsjednik jedne od novih republika, nazvavši ga “epskim”. Kasnije je pojasnio da misli da su predviđanja “apsurdna”.

Bivši ruski predsjednik Medvedev sada obnaša dužnost zamjenika predsjedavajućeg Vijeća sigurnosti Ruske Federacije, a ovaj je tjedan dobio novu visoku poziciju u vojnoj nabavi. U ponedjeljak je najavio deset stvari za koje vjeruje da bi se mogle dogoditi 2023. godini.

Predviđanja su se kretala od trgovanja naftom po 150 dolara po barelu, preko britanske promjene na Brexit i gubitka Sjeverne Irske, do oružanog sukoba između Francuske i “Četvrtog Reicha”. Potonji bi, prema Medvedevu, uključivali Njemačku i “njene satelite, odnosno Poljsku, baltičke zemlje, Češku, Slovačku, Kijevsku Republiku i druge”.

Za SAD je Medvedev predvidio novi građanski rat, u kojem bi se Kalifornija i Texas osamostalili.

Elon Musk će pobijediti na predsjedničkim izborima u nizu država koje će nakon završetka novog građanskog rata biti dane GOP-u, rekao je.

Musk je odgovorio na niz objava, nazivajući ih “epskim”. Nekoliko sati kasnije, nakon što je napadnut zbog navodne izdaje interesa SAD-a i vlastitog posla, pojasnio je svoj stav.

“Ovo su definitivno najapsurdnija predviđanja koja sam ikad čuo, a istovremeno pokazuju zapanjujući nedostatak svijesti o napretku u umjetnoj inteligenciji i održivoj energiji”, napisao je milijarder Musk na Twitteru.

Musk i Medvedev su se u prošlosti svađali na Twitteru. U mjesecu listopadu je američki milijarder izveo ruskog dužnosnika na udar zbog vojne kampanje Moskve u Ukrajini. Došlo je to neposredno nakon što je pohvalio Medvedeva za njegovo trolanje prema Liz Truss zbog njezina kratkotrajnog mandata premijerke Ujedinjenog Kraljevstva.

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp