Svjetski ekonomski forum osudio je ‘kampanje dezinformacija’ protiv svojih ideja


U svijetu koji sve luđi, vrijedi otkriti neke optimistične trendove koje vidimo za 2023. godinu. Neke od najutjecajnijih svjetskih mreža i organizacija — koje su se nekoć smatrale nedodirljivima — sada osjećaju nelagodu.

Konkretno, Klaus Schwab je sada u defanzivi.

Svjetski ekonomski forum (WEF) i njegovi dobročinitelji suočavaju se s velikim preprekama. Ono što je nekoć bilo mračna prodavaonica ideja vladajuće klase gurnuto je u središte pozornosti, izlažući svoju moćnu mrežu neželjenoj pozornosti običnog čovjeka. Agenda WEF-a, koja ima napredne globalne narative kao što su “Veliki reset” i “Izgradite se bolje”, i “Nećete posjedovati ništa i bit ćete sretni”, između ostalih, naišla je na sve žešći otpor .

U Sjedinjenim Državama i u inozemstvu, i vladini i privatni akteri poduzimaju mjere protiv točaka dnevnog reda  Klausa Schwaba – Čovjeka iz Davosa. 

WEF osjeća nelagodu i po prvi put u povijesti vodi usklađenu, defanzivnu kampanju odnosa s javnošću protiv snaga koje se protive njegovom zagovaranju tehnokratske tiranije.

Samo nekoliko tjedana prije svog godišnjeg skupa zatvorenog tipa u Davosu samo na poziv, Svjetski ekonomski forum objavio je članak u kojem tvrdi da je žrtva ” kampanje dezinformacija”

No, “stereotip o takozvanom ‘Davosovom čovjeku’ danas je manje relevantan jer su pitanja socijalne uključenosti i zaštite okoliša preuzele primat”, dodaje autor teksta.

U povezivanju s navodnim naporima dezinformiranja koje poduzimaju protivnici WEF-a, web stranica Svjetskog ekonomskog foruma povezuje se sa člankom koji je objavljen u The Globe and Mailu u kolovozu ove godine.

WEF šalje čitatelja u komoru odjeka, budući da je taj članak napisao čovjek po imenu Adrian Monck, koji sada služi kao WEF-ov šef komunikacija.

U povezanom članku, Monck izjavljuje da je “ruska propagandna kampanja” odgovorna za negativnu percepciju ljudi o WEF-u. 

“Namjera je očito bila širenje dezinformacija u pokušaju da se izazove bijes krajnje desnice oko COVID-19 i ovjekovječi domaći ekstremizam”, izgovara šef WEF-a. “Sredstva su često bila putem botova gurala kranje ekstremističke ideje zajednicama u odborima kao što je 4chan.”

Pozivajući na masovnu cenzuru i režim nadzora, Monck nastavlja: 

“Posljedice nesmanjenih dezinformacija su opasne. Dezinformacije o COVID-u 19 i cjepivima koštale su dosta života. Otkrića oko nemira na Capitol Hillu 6. siječnja 2021. otkrivaju kako lažne informacije o izborima mogu ugroziti temelje demokracije.”

Tijekom proteklih nekoliko mjeseci, WEF je svaku kritiku svojeg zagovaranja — i točne prikaze svoje agende — označio kao dezinformaciju, preplavivši svoju web stranicu obrambenim objavama o entitetu sa sjedištem u Ženevi.

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp