Svjetski ekonomski forum otkazuje Twitter i upućuje sljedbenike da umjesto toga koriste kineske društvene medije

Svjetski ekonomski forum otkazuje Twitter i upućuje sljedbenike da umjesto toga koriste kineske društvene medije

Svjetski ekonomski forum pridružio se kampanji otkazivanja Twittera u znak prosvjeda protiv nove politike slobode govora na platformi i poziva korisnike da umjesto toga preuzmu aplikacije društvenih medija pod kontrolom kineske države.

Twitter je primjetno odsutan među entitetima navedenim u brošuri društvenih medija WEF-a “Kako pratiti Davos 2023”, a čini se da to nije slučajno.

Kako bismo bili u tijeku sa svime što se događa unutar vrata konfaba vladajuće klase samo za pozivnice, WEF preporučuje praćenje putem nekolicine društvenih medija. Oni uključuju Facebook, LinkedIn, Instagram i YouTube koji su usklađeni s narativom sa sjedištem u SAD-u, zajedno s kineskim aplikacijama društvenih medija TikTok WeChat i Weibo. Twitter, koji se oslobodio stiska društvenih aplikacija koje su usklađene s cenzurom koje podržava WEF, više nije uključen.

Preko svog osnivača Klausa Schwaba i partnerskih organizacija, WEF ima vrlo dobar odnos s kineskom vladom. Davos je nedavno otkrio da njihov kineski ured sada ima 40 stalno zaposlenih djelatnika. Štoviše, svake godine u Pekingu, WEF je domaćin svog ” Godišnjeg sastanka novih prvaka “, koji olakšava partnerstva između međunarodnih tvrtki i Kineske zajednice. Godine 2018. KPK je Klausu Schwabu dodijelila svoju Medalju prijateljstva za reformu u Kini, medalju za one koji nisu Kinezi i koji ispunjavaju naloge KPK u inozemstvu.

Davos 2023. na pozornici će predstaviti Shou Zi Chewa, izvršnog direktora TikToka. Prvi je objavio The Dossier, a pojavit će se na događaju pod nazivom “Suzbijanje štete u digitalnoj eri”. 

U slučaju da ste propustili, The Dossier je dobio rani, djelomični popis oba događaja i potvrđenih govornika za Davos 2023. Na dnevnom redu konferencije 2023. su naslovi događaja kao što su Zašto nam trebaju putovnice za baterije, Leading The Charge Through Earth’s New Normal , Living Wage For All, Enabling An Equitable Transition i Beyond The Rainbow: Advancing LGBTQ+ Rights, između ostalih.

Twitter se suočio sa žestokom kampanjom otkazivanja nakon promjene uprave. Obećanje Elona Muska da Twitter pretvori u platformu za slobodu govora naišlo je na veliki otpor institucionalne korporativne i vladine vladajuće klase. Nekoliko partnera WEF-a, poput BlackRocka,  pridružilo  se napadima na Twitter, bojkotirajući platformu u znak prosvjeda protiv njezine politike “moderiranja sadržaja”. Ne bi trebalo biti iznenađenje da je omiljena trgovina narativa i ideja vladajuće klase za tehnokratsku tiraniju došla nakon Twittera, s obzirom na to da potonja aplikacija sada služi kao jedna od glavnih globalnih platformi društvenih medija za otvorenu raspravu i dijalog.

Svjetski ekonomski forum ukida svoj Twitter

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp