Švicarska vlada odbila uvođenje trećeg spola


U Švicarskoj nije prošlo uvođenje trećeg spola. U dalekoj budućnosti povjesničari će se na svoj način osvrnuti na odluku švicarske vlade da odbije upis opcije trećeg spola u službene evidencije. Čini se da su se bar neki u Europi – urazumili. Ali prevladavajući trend u cijelom bloku je da su susjedne zemlje dodale načine da se stanovnici identificiraju kao nebinarni.

AP NEWS  izvještava da je vladajuće savezno vijeće reklo da je “binarni rodni model još uvijek snažno usidren u švicarskom društvu”. Vijeće je u srijedu odbacilo dva prijedloga Parlamenta za uvođenje opcije trećeg spola ili opcije bez spola u službene evidencije. U Švicarskoj ta opcija neće tako lako proći.

“Društveni preduvjeti za uvođenje trećeg spola ili općenito odustajanje od upisa spola u matične knjige trenutno ne postoje”, nastavlja Vijeće.

Prema Vladi, takve opcije bi zahtijevale previše promjena Ustava zemlje i zakona na državnoj i kantonalnoj razini. Dodali su da sada nije pravo vrijeme za reviziju sustava, pozivajući se na izvješće Nacionalnog etičkog povjerenstva iz 2020. godine.

U međuvremenu, opcije trećeg spola na službenim dokumentima dopuštene su u nekoliko europskih zemalja, uključujući Dansku, Švedsku, Irsku, Norvešku i Belgiju. Sve veći broj zapadnih zemalja donosi zakone koji dopuštaju mogućnost trećeg spola.

Ono što je apsurdno jest da zapadne vlade normaliziraju mogućnosti trećeg spola tamo gdje biologija ili, recimo, “znanost” kaže da postoje samo dva: muški i ženski.

Probuđena rodna ideologija je dezinformacija jer znanost kaže da ljudi općenito imaju ili (muške) ili (ženske) kromosome.

Jedno je sigurno, kada povjesničari i arheolozi budu jednoga dana otkopavali grobove iz zapadnog svijeta stotinama godina od sada, neće biti načina da dešifriraju koji su od 72 spola ovi ostaci. Umjesto toga, bit će ono što jedini i može biti – muško ili žensko.

Izvor: ZeroHedge

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp